Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARLAMENTARNI IZBORI

Nova TV pozvat će Milanovića i Plenkovića na sučeljavanje zadnjeg dana kampanje

Debata Milanović Plenković
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/12
22.08.2016.
u 17:22

"Odazove li se samo jedan od pozvanih čelnika, on će imati priliku sam odgovarati na pitanja Mislava Bage u najgledanijem informativnom programu u Hrvatskoj", stoji u priopćenju Nove TV.

Nova TV posljednjeg dana kampanje organizirat će sučeljavanje čelnika dviju lista za koje njihovo terensko istraživanje pokaže da imaju najveću potporu birača, a najvjerojatnije je da će to biti čelnik Narodne koalicije odnosno predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jer po svim relevantnim anketama te dvije liste imaju najveću potporu.  

Nakon što se obavi terensko istraživanje, Nova TV poslat će pozivnice čelnicima koalicija i stranaka, a onaj koji se pojavi u studiju, odgovarat će na pitanja Mislava Bage 

"Odazove li se samo jedan od pozvanih čelnika, on će imati priliku sâm odgovarati na pitanja Mislava Bage u najgledanijem informativnom programu u Hrvatskoj", stoji u priopćenju Nove TV.

– Ono što je za birače najvažnije, to su programi stranaka, što im nude i koliko su obećanja isprazna, a koliko ostvariva. Većina stranaka svoje programe predstavlja tek sada, otkad je počela kampanja. Prave rasprave stranačkih čelnika o programima koje sada nude u hrvatskom javnom prostoru nije bilo. Posljednja večer kampanje ujedno je i njihova posljednja prilika da se predstave ljudima od kojih očekuju glas.  Za nas kao televiziju organizacija sučeljavanja posljednjeg dana kampanje znači da ćemo biti lišeni mogućnosti analize nastupa političara jer sutradan nastupa izborna šutnja. No spremni smo žrtvovati ono što bi bio naš sadržajni interes da bismo pred javnosti u samoj završnici mogli postaviti prava pitanja dvojici za koju naše istraživanje pokaže da imaju najveće šanse postati sljedeći hrvatski premijer – objasnila je Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV, stoji u priopćenju Nove TV.

>>Peta izborna jedinica: HDZ osvaja osam mandata, nova SDP-ova koalicija uspješnija od stare

>>Plenković: Ako Most bude relativni pobjednik, neka Petrov bude premijer

Komentara 23

DU
Deleted user
17:29 22.08.2016.

Ako im ne namjeravaju postavljati konkretna pitanja ne trebaju ih ni zvati na sućljavanje kakvo je imala javna tv.

MT
mladen.turcic
18:15 22.08.2016.

eeeee sada će mu se plenki napiti krvi

NO
Noštromo
19:12 22.08.2016.

Plenković sada ima priliku koristiti taktiku kao što je Milanović protiv Karamarka, jer Milanović je nedavno rekao da nije dalje potrebno. Ako Milanović izbjegne sučeljavanje to može ići u korist HDZ-a kod neodlučnih birača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije