Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČI OPREZ Broj prometnih kazna u deset godina drastično povećan

Italija najstroža prema vozačima, RH u vrhu

02.02.2009.
u 16:27

Za 1265 posto povećan je broj kazna vozačima u Italiji u proteklih deset godina, a u Hrvatskoj je u istom razdoblju broj kazna povećan za 192 posto. Te je podatke iznijela udruga talijanskih poreznih obveznika Contribuenti.it.

Mnogi ne plaćaju
Iza Italije, koja drži prvo mjesto po broju povećanja kazna u Europi, dolaze Rumunjska s 384-postotnim povećanjem, Bugarska s 306, Albanija s 296, Estonija s 239, Slovačka s 214 i Hrvatska sa 192-postotnim povećanjem broja kazna. Na začelju tablice su Velika Britanija s povećanjem od 34, Njemačka s 28 i Švedska s 21 posto. No, jedan od razloga tolikog povećanja broja kazna u Italiji je i taj što ih mnogi ne plaćaju.

– Samo svaki drugi od deset Talijana plati kaznu bez prigovora, odnosno 80 posto njih traži zaštitu suda od kazne koju smatraju nepravednom – izjavio je Vittorio Carlomagno, predsjednik udruge Contribuenti.it.

Buknula je i afera jer je otkriveno da je tvrtka koja je postavljala semafore s kamerama programirala kamere tako da ispada kako su i oni koji su prošli kroz žuto prolazili kroz crveno svjetlo.

Istraga zbog kamera
Pokrenuta je istraga protiv te tvrtke, kao i protiv gradskih dužnosnika koji su s njom sklapali poslove.

Želite prijaviti greške?