Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TA DIVNA STVORENJA

Iskorak dobio vremensku prognozu

13.10.2005.
u 10:07

Iako mu je tek pet i pol godina moj sin Len već se razbacuje milijunima. Ako mu nešto treba, kao što je produljeno vrijeme za igranje kompjuterskih igrica, spreman je za to platiti i 100.000 kuna, ali je jednako tako ambiciozan i kada treba naplatiti svoje usluge.

Na primjer, za običan prolaz kroz kuhinjska vrata, koja on zapriječi svojom rukom, trebamo žena i ja izbrojati i po milijun kuna. E sad, da sam ja dječja pravobraniteljica Ljubica Matijević Vrsaljko sasuo bih salve bjesa na televizijske kvizove i showove koji se stalno rasipaju milijunima i stotinama tisuća kuna, pa je jadno dijete koje to stalno gleda i sluša posve pobrkalo pojmove, kriterije i vrijednosti novca. No, koga bih u tom slučaju napao zbog iluzije da će kada naraste postati kauboj, Indijanac ili astronaut.

Biti vatrogasac već mu je puno ostvarivija maštarija, ali sumnjam kada mu neke stvari sjednu u glavu da će mu se i to časno zanimanje činiti tako glamurozno kao što mu se čini danas. Sve se to s djecom, naime, ako rastu u normalnoj obitelji, kad-tad posloži na svoje mjesto, kao što se posložilo i s gđom Matijević Vrsaljko koja je prošle godine upozoravala na golu stražnjicu Antonije Blaće i ostala zla u Big Brother kući pa joj je sad došao glave, odnosno pozicije dječje pravobraniteljice, skandal s njezinom vlastitom (debelom) pozadinom.

Sjedaju na svoje mjesto i stvari s Europom na našem HTV-u čije su problematične ankete i prilozi u Infomativnom programu godinama govorile o navodnom eurospekticizmu kod prevladavajućeg dijela hrvatskoga naroda. Sad se odjednom, kada nam vrata Europe nisu čak ni odškrinuta nego su nam samo pokazana na fotografiji, odjednom TV-kamere svjedoče o posve drukčijem raspoloženju. TV nam je inače, sudeći prema prošlotjednim highlightovima, već duboko u europskim standardima, posebno kada je odnos prema manjinama u pitanju.

Rom Hamdija jedan je od definitivno omiljenijih i pametnijih stanara u BB kući (osim Lani koja je pokazala da sve to nije), Edi Škovrlj napravio je solidan dokumentarac o "magical mystery touru" zadarskih Arbanasa (među kojima se svi zovu Đani ili prezivaju Maršan) u Albaniju, a lijepo je bilo i vidjeti da se novi "Dnevnik Nove TV" svojom novom vremenskom prognozom odlučio većinom orijentirati na članove Iskoraka.

Ipak, usaglašavanje s europskim zakonima moglo bi nam pomoći u pronalaženju odgovora na nekoliko gorućih televizijskih pitanja koje ni kao zajednica nismo mogli riješiti: kako odrediti pošteniji odnos količine reklama na javnoj i privatnim TV-postajama, kako smanjiti broj zaposlenih na HTV-u i kako zadržati muškarca koji napravi djete Karmeli Vukov-Colić u njezinom životu.

Želite prijaviti greške?