Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUKCIJA LIKOVA

Irvine Welsh piše nastavak 'Trainspottinga'!

21.01.2009.
u 16:28

Irvine Welsh piše nastavak kultnoga romana “Trainspotting”! Već sama činjenica da će priča o skupini globalno omiljenih književnih i filmskih (anti)junaka, narkomana Rentona, Sick Boya, Spuda i Begbieja biti dopunjena, bila je dovoljna da vijest o novom Welshovu romanu zauzme zapažena mjesta u svjetskim medijima.

No, tu je i dodatna zanimljivost: Welsh je, naime, pristao sudjelovati u humanitarnoj akciji škotske zaklade “Ljubav na djelu”, pa će 7. svibnja biti održana aukcija na kojoj će se – prodavati mjesto na stranicama budućega Welshova uratka naslovljenoga “Skagboys!” U zakladi se nadaju da će biti dovoljno ljudi željnih da budu ovjekovječeni kao članovi kultne klape i jednako spremnih da za svoj ulazak među popularne književne likove dobro plate. Očekuju da će u dobrotvorne svrhe prikupiti barem 10 tisuća funta.

Sličnih je ideja već bilo. Pisac trilera Ken Follett platio je 2000 funta da se pojavi kao lik u knjizi Terryja Pratchetta, a u Hrvatskoj je urednik Kruno Lokotar bacio sličnu marketinšku udicu: za šaku kuna mogao se kupiti lik u knjizi “Gori domovina” Zorana Lazića i Tonćija Kožula.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?