Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikaz uređenje cijelog dnevnog prostora

Indirektna rasvjeta na spuštenim stropovima

03.02.2009.
u 17:08

Mladi bračni par kupio je stan u novogradnji. S obzirom na financijske mogućnosti odlučili su se za 95 četvornih metara. Lokacija i površina stana zadovoljit će njihove želje za dulje životno razdoblje.

Visoki stropovi
Stan je koncipiran kao četverosoban s velikim staklenim plohama. Stropovi su visoki 290 centimetara, što omogućuje spuštanje stropova i poigravanje rasvjetom.

Rasvjeta je pomno postavljena i u dnevnom boravku, i u kuhinji, i u kupaonici. Indirektna rasvjeta ugrađena je u spušteni strop i sakrivena je štukaturom. Diskretno obasjava strop oko stola za blagovanje. Taj dio stropa u dvije razine dijeli kuhinju od dnevnog boravka. U dnevnom boravku poseban ugođaj stvara i podna rasvjeta.

Kroz cijeli stan proteže se parket merbau. Njegovi ravni minimalistički elementi gode elegantnu drvu, koje se ističe svojim prirodnim sjajem. Pogodno je prije svega za stil koji se prema zen učenju u umjetnosti stanovanja ograničava na bitno. Kombiniran je djelomično s pločicama u ulaznom i kuhinjskom dijelu. Pločice su u tim prostorima slagane u “kaskade”.

S obzirom na velike staklene površine prostor je bogato obasjan prirodnom svjetlošću. Još veću prozračnost dao mu je gotovo sav bijeli namještaj. Nešto boje ipak je uneseno u prostor. Kompromis je napravljen u kuhinjskom dijelu – ljubičaste prednje plohe od mediapana kombinirane su s bijelim korpusima i aparatima od inoksa. Zid u hodniku koji se nastavlja u kuhinjski dio oličen je u zelenu nijansu.

Vrt na terasi
Osim ulaznog dijela projektiran je i hodnik koji jasno dijeli zonu spavanja od zone za druženje i okupljanje obitelji. Uza spavaonice dvije su kupaonice, što zaokružuje potpun komfor stana.

Na prostranoj terasi ukućani su željeli stvoriti dojam vrta. Uz vrtnu garnituru ukomponirane su različite vrste ukrasnog bilja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?