Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SVJETSKA IMENA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU

Ikea otvara svoja vrata u istočnom dijelu Zagreba

01.11.2008.
u 20:09

Već mjesecima, svjetski poznati lanac trgovina namještajem - švedska “Ikea” , otkupljuje poljoprivredno zemljište u okolici istočnog dijela Zagreba, na kojem bi trebala kroz nekoliko mjeseci otpočeti gradnja prvog prodajnog centra i u našoj zemlji.

Kako javlja HTV, ovaj veliki švedski div, po cijeni od 20 eura za četvorni metar, otkupljuje poljoprivredno zemljište na području općine Rugvica, te će ga prenamijeniti u građevinsko, što mnogim drugima ne polazi za rukom, ali tvrdi državna televizija, to nije problem i za “Ikeu”.

Dodaju kako će se za potrebe prilazne ceste trgovačkom centru ovog švedskog poznatog imena, naplatne kućice na autocesti Zagreb – Lipovac, za jedan kilometar pomaknuti prema istoku. To isto, tvrdi u svom izvješću HTV, godinama nije pošlo za rukom i građanima Dugog Sela koji su željeli isto, ali nikada nisu uspjeli. No, Ikeji jeste, poručuju.

Očekuje se kako će ova švedska tvrtka, već u prvoj godini poslovanja u našoj zemlji ostvariti prihod od 90 milijuna eura, te zauzeti četvrtinu domaćeg tržišta. Domaći pak proizvođači prosvjeduju zbog povlastica koje, navode, dobiva švedsko poznato trgovačko ime od hrvatske države, te ističu kako će na tisuće zaposlenih u proizvodnji namještaja ostati zbog toga bez posla.

No, prema iznesenom na državnoj televiziji, bez posla sigurno ne bi trebao ostati virovitički Tvin, koji već godinama proizvodi namještaj baš za švedsku Ikeu.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?