Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.12.2013. u 14:00

Davor Stier (HDZ) i Tonino Picula (SDP) na sljedeći let za Bruxelles trebaju ukrcati i svoje šefove, na tečaj bontona

Ususret novoj 2014. u ideološki rascijepljenoj, moralno i materijalno osiromašenoj zemlji koja iščekuje gospodarsko čudo, u zadnjim satima godine na zalasku u studiju HRT-a događa se... drugog objašnjenja nema... božićno čudo.

Mislav Togonal u emisiju Poligraf na HTV4 dovodi europarlamentarce Davora Stiera (HDZ) i Tonina Piculu (SDP) te Krešimira Macana, iskusnog komunikacijskog macana kao tampon zonu za slučaj da između dvojice zaiskri.

Ali nije. Nakon samo pola godine u Bruxellesu, ljuti se oponenti jedan drugome obraćaju s "kolega". "Kao što je kolega Stier malo prije rekao...", pa tako više puta. Premda je tema (analiza 2013.) dušu dala za divljački, brutalni, malograđanski obračun, jedan drugog pažljivo slušaju, nema upadanja u riječ, nitko ne spominje ustašku ni udbašku zmiju.

Je li to dobra plaća, kulturni imperativ u dalekom svijetu ili pak pusta zračna udaljenost od izborne baze, Europa blagotvorno utječe na njih, a oni na voditelja. Svi su uljuđeni, dopadljivi, govore jednostavnim jezikom.

Neki posve nepoznati Picula mirno izjavljuje da se vladajući nakon dvije godine imaju sve manje prava služiti alibijem "mi smo to naslijedili". Zvuči do te mjere s ruba pameti da se poslovično suzdržani Stier jedva opire da sa sebe ne počupa mikrofone i, onako neeuropski, na prsa privuče vjekovnog neprijatelja.

Ako ih zbog ovog istupa ne kazne povratkom u Zagreb, na sljedeći let za Bruxelles trebaju ukrcati svoje šefove Milanovića i Karamarka i pokazati im da je koalicija SDP-a i HDZ-a zbog viših ciljeva itekako moguća, a ni tečaj bontona ne bi škodio.

PLUS

Komentaru Stipe Alfiera u Dnevniku da se "onima koji se ne znaju veseliti drukčije nego uz pirotehniku može reći jedino: pamet u glavu" nema se što dodati

MINUS

U istom večernjem prime-time terminu od 21 sat emitirati atraktivne filmove "Sonja i bik" (HTV1) te "Boksač" (HTV2), možda i nije najmudriji programski potez

Vrijeme je darivanja, a i čuda, pa je RTL najavio da 'Izlazimo iz recesije'

Komentara 6

AS
asi2013
17:26 28.12.2013.

U EU lako je za ustašku zmiju. To su rezultati prepucavanja.Hrvatska sa ustašlukom nije problem sama sebi, a kamoli EU! Ali sa udbom je veliki problem samoj sebi, jer udba i izaziva iskre inata koji je navodno ustaški. Što nekoo zine odmah nabiju ustašluk!

LO
lokun
18:15 28.12.2013.

Kaže drugarica PRIME TIME mlada stručnjakinja za propuh hoće nešto reći a ne zna što hoće biti duhovita a ne zna kako pa ovak z brda dola nabacuje, trkelja, trabunja. Koalicija nije moguća s komunističko yugoslovenskim sljedbenicima, možda za stoo godina ali narod će na idućim izborima kad god bili da ova komunistička izvjesnoj RAŠOVIĆ jako miloj garnituri reći ne tako da ih nitko više nikada neće ni spomenuti, PRAGako pređu sljedbenici komunističke ideologije bit će uspjeh.

KR
KroničarHr
18:22 28.12.2013.

Nisu Picula i Stier naucili kulturu dijaloga u Europi, oni su je ponijeli sobom. Nitko se ne moze sjetiti javnoga divljastva tih ljudi, jednako kako se nitko ne moze sjetiti javne kulture recimo Jovanovica. Njega pokusajte poslati u EU, pa ga pozovite u emisiju, bute vidjeli da na elementarnu kulturu ne moze nitko bitno utjecati van obitelji. Ili je imas ili nemas, sve ostalo su nijanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?