Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE KOGA

Hoće li biti vrućih scena na dodjeli Oscara?

23.01.2009.
u 15:24

U pokušaju da pojačaju zanimanje za ovogodišnju dodjelu Oscara, u američkoj Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti odlučili su se za pomalo neuobičajen potez - da, osim vodtelja dodjele nagrada Hugha Jackmana ne objave nijedno od imena onih filmskih zvijezda koje će svojim kolegama uručivati zlatne kipiće. No, zbog tradicije četiri se imena unaprijed znaju, jer je stari običaj da glumačke nagrade uvijek uruči prošlogodišnji dobitnik ili dobitnica ovogodišnjem dobitniku suprotnog spola. Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu uvijek uručuje prethodni dobitnik muške i obratno, kao i za glavnu ulogu.

Najizgledniji dobitnik nagrade za mušku ulogu je pokojni Heath Ledger; kako će se na dodjeli u tom slučaju snaći prošlogodišnja dobitnica, ekscentrična Tilda Swinton, još ne možemo zamisliti, ali moglo bi biti zanimljivo.

A još zanimljivije je što je prošle godine Oscara za sporednu mušku ulogu ("Nema zemlje za starce") osvojio Javier Bardem, a ove godine je u istoj kategoriji izgledna kandidatkinja (za film "Vicki Cristina Barcelona") španjolska ljepotica Penelope Cruz – Bardemova djevojka. Ako baš ona dobije Oscara pa joj ga njezin dečko bude uručivao, mogao bi to biti najstrastveniji trenutak još od 2002., kad je Adrien Brody iskoristio svoje osvajanje Oscara za "Pijanista" da prethodnu dobitnicu Halle Berry iznenada žestoko zažvali.

"Vicki Cristina Barcelona" pročula se i po sceni ljubavi utroje s Bardemom, Cruz i Scarlett Johansson; ako u Akademiji smisle neki način da i Scarlett bude uključena u prezentaciju, pa još prije dodjele puste vani glasinu o tome, mislimo da se za gledanost neće morati brinuti...

Želite prijaviti greške?