Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKO I (NE)JASNO Stranke smišljaju slogane za predizbornu kampanju

HDZ ide dalje, SDP voli Karlovac

01.04.2009.
u 18:08

Kakve će predizborne slogane lokalne stranačke organizacije koristiti da privuku pažnju glasača, odlučili smo istražiti. Plakati s likom Daria Jankovića, kandidata SDP-a za karlovačkog gradonačelnika, i njegova stranačkog kolege Brune Kurelića, koji se natječe za poziciju župana, već su se, nakratko, mogli vidjeti pored karlovačkih prometnica.

Na njima jednostavno piše: “Dario Janković za gradonačelnika”, odnosno, isto to, ali modificirano s obzirom na čovjeka i funkciju župana za koju se natječe, u slučaju Brune Kurelića.

– “Volim Karlovac, zato biram promjene” također je naš slogan koji ćemo koristiti tijekom kampanje – navodi Janković.

Predsjednik ŽO HDZ-a i kandidat za župana Karlovačke županije Ivan Vučić kaže da njegova stranka još nije definirala parolu.

– Mi ćemo prvenstveno izaći s programom, a osobna nam je parola, inače, ‘Idemo dalje’ – ističe Vučić. Bernardica Halapa-Topolnjak iz HSP-a najavila je do kraja tjedna izbor predizbornog slogana, kao i njezin kolega iz HSS-a S. Tvrdinić. Zvonko Spudić, pak, čelni čovjek županijskog HNS-a, ističe da će ondje gdje njegova stranka koalira izaći sa zajedničkim geslima.

No, zato je najavio da će tiskati plakate za one izborne jedinice u kojima neće uopće nastupati na izborima, a na kojima će samo pisati: “To je to”, što god to trebalo značiti. Zelena lista, pak, izlazi s geslom: “Birajte odgovorno i zrelo, mislite zeleno”.

– No, moja je ideja, koja nije prošla, bila: ‘Birajte uspješne, kao što ste ih i do sada birali’ – duhovito će tajnik Zelene liste Mile Sokolić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?