Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET Na državnoj cesti nelogično postavljena prometna signalizacija

Gužva zbog tri semafora na samo stotinjak metara

04.05.2009.
u 18:04

Na internetskim forumima već dulje traje rasprava, a u našu redakciju posljednjih je tjedana sve više poziva građana zbog semafora postavljenih u Strossmayerovoj ulici u Sisku.

Jedan semafor ugašen
Naime, na toj cesti na samo stotinjak metara postavljena su čak tri semafora. Otprije je postojao onaj na prilazu Novom mostu, no u jesen prošle godine postavljena su još dva, i to na raskrižju s Ulicom hrvatskih domobrana, pedesetak metara od Novog mosta, te na križanje s Ulicom Ivana Gundulića, stotinjak metara od Novog mosta.

Ova dva nova semafora počela su raditi prije petnaestak dana i već se dogodilo ono što su mnogi isticali upozoravajući na nelogičnost postavljanja čak tri semafora na samo 100 metara na cesti državnoga ranga.

Odmah se stvorila gužva, pogotovo na srednjem semaforu, koji je policija ugasila i stavila treptajuće žuto. Dakle, više je “štetio” prometu nego pomogao njegovoj protočnosti.

S druge strane, i sigurnost prometa nije popravljena jer se već dogodilo nekoliko prometnih nesreća.

Odgovorni šute
Iako već desetak dana pokušavamo doći do odgovornih u Hrvatskim cestama i dobiti odgovor prema kojoj je to stručnoj osnovi odlučeno da se semafori postave baš na ovaj način i zbog čijeg to projekta sada jedan od skupih semafora stoji neupotrebljiv, dok se na drugim cestama u Hrvatskoj zbog nedostatka novca semafori ne postavljaju tamo gdje je potrebno, odgovore na naša jednostavna pitanja još nismo dobili.

Želite prijaviti greške?