Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA KOTAČA

Građani, rekreativci i aktivni biciklisti iz Karlovca i Metlike vozili do Muljave

bici-txt.jpg
Foto: Kristina Štedul Fabac
27.10.2008.
u 16:52

KARLOVAC – Četrdesetak biciklista iz Karlovca zajedno s gostima iz Slovenije u subotu je sudjelovalo na biciklijadi pod nazivom “Biciklom do Petrove gore”. Uz organizatore biciklijade iz karlovačkoga Biciklističkog kluba Karlovac 1889., sudjelovali su članovi karlovačkih klubova "T-Rex" i "Pedala laganini", građani, ali i gosti iz Kolesarskog društva Metlika.

Priprema za EU fondove
Kako su Grad Karlovac i Karlovačka županija intenzivirali odnose sa susjednim područjem u Sloveniji, a u planu su i zajednički projekti prekogranične suradnje, druženja hrvatskih i slovenskih partnera i prijatelja postala su sve uobičajenija.

Grad Karlovac i županija u svojoj turističkoj perspektivi mnogo polažu u razvoj cikloturizma, a u pripremi je i jedan projekt u sklopu IPA programa, pretpristupne pomoći iz fondova Europske unije. Organizatori iz Biciklističkog kluba Karlovac partnerstvo “s papira” već su nekoliko puta prenijeli i u praksu. Biciklijada na Petrovu goru tek je posljednja od nekoliko zajedničkih akcija.

– Sudjelovali smo na dva biciklistička maratona u Sloveniji i sada smo našim prijateljima uzvratili gostoprimstvo. Raspoloženje je bilo odlično, vjerujem da su se svi sudionici domovima vratili s vrlo dobrim dojmovima.

Vjerujem i da smo napravili dodatni korak u promociji cikloturizma u našoj županiji i prekograničnom području, jer nam nije cilj da partnerstvo postoji samo na papiru – rekao je Dražen Matičić, tajnik Biciklističkog kluba Karlovac 1889. Budući da organizacija i provedba biciklijade nije lagan posao, pogotovo jer je dio trase išao državnom cestom D1, koja je vrlo prometna, Matičić je za pomoć zahvalio Policijskoj upravi karlovačkoj, zatim Hrvatskim šumama i turističkim zajednicama Karlovačke županije, Grada Karlovca i općine Vojnić.

Divljač i kesteni
Trasa biciklijade povezala je centar Karlovca s Mostanjem, Logorištem, Ladvenjakom i nastavila se državnom cestom D1 kroz Tušilović, pa dalje Okićem i Knežević Kosom preko Vojnića do Turističkog centra na Muljavi, gdje su bicikliste dočekala jela od divljači i kesteni. Pokrovitelji biciklijade bili su Karlovačka županija i Grad Karlovac, a organizatori očekuju da će u budućnosti postati tradicionalna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?