Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADIJA TE SUDI Obitelj Dupin ostala bez zemljišta pokraj kuće koje je uživala od 1904.

Grad ruši privatnu ogradu s građevinskom dozvolom

06.11.2008.
u 16:34

U središtu Karlovca, u Križanićevoj ulici, danas je, uz nazočnost policije, sudskih ovrhovitelja i predstavnika Grada Karlovca, obavljena ovrha kod obitelji Dupin.

Imanje od 1904.
Taj postupak ne bi bio posebno zanimljiv da se ne radi o običnoj drvenoj ogradi s pergolom za koju obitelj Dupin posjeduje sve zakonom propisane dozvole, te da se ne radi o zemljištu kojeg su, kako kažu, vlasnici i jedini uživatelji već više generacija, još od 1904.

– Ovo je vjerojatno jedini slučaj u Hrvatskoj da Grad na svome području ruši objekt koji ima i lokacijsku i građevinsku dozvolu koju je izdalo mjerodavno tijelo, a sada nam se sve to ruši – samo je dio argumenata koje je okupljenim ovhoviteljima, odvjetniku Hrvoju Mederiću, koji je zastupao Grad, angažiranim građevinarima i policiji pokušala iznijeti vlasnica Milka Dupin. Niti argument njezine kćeri Renate da su samo oni i njihovi preci taj komadić zemlje veličine tek 75 kvadrata bez ikakvih problema uživali još od 1904. godine nije promijenio tijek događaja.

– Ne želim ovdje voditi raspravu jer je sve rečeno na sudu – kratko je prokomentirao Medarić.

– Možda je sud donio neke odluke, no mi se s njima nikako ne slažemo, one nisu na tragu pravde, a uostalom, sudski proces još nije završio – rekla je Renata Dupin.

Nakon 1904., kada se obitelj Dupin doselila u kućicu u Križanićevoj ulici, sve generacije su živjele u njoj, a niz godina vodili su i postolarski obrt. Unatoč tim činjenicama, sudskim putem zemljište na kojem im je kuća nisu uspjeli vratiti.

Slučaj garaža
Danas tvrde kako iza svega stoje privatni interesi i građevinski lobi zainteresiran za garaže nedaleko od kuće. Njima je potrebno osigurati prilaz koji je okolnom izgradnjom blokiran. Nepravda je u tome, tvrde Dupini, što se kroz njihovu zemlju nikada nije prolazilo, pa sve sliči na otimanje.


Želite prijaviti greške?