Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPENDIJE

Grad Petrinja stipendira 19 studenata, četiri više nego što je planirano

08.01.2009.
u 17:50

PETRINJA - U Petrinji su potpisani ugovori o stipendiranju novih 19 studenta, četiri više nego što je objavljeno u natječaju. Stipendiju su dobili studenti svih godišta, od brucoša do onih na četvrtoj godini, po 700 kuna.

Čak 60 kandidata
- Na natječaj ih se prijavilo 60, među kojima je bilo 15 bez potpune dokumentacije. Postupili smo u izboru prema pravilniku o kriterijima i popisu stručnjaka koji manjkaju u gradu. Stipendija vas obvezuje na redovitost ispita, završetak studijske godine i diplomiranje. Ovo je novčana pomoć, ali grad ne osigurava zapošljavanje - rekla je Zrinka Ćorić, predsjednica komisije za dodjelu stipendija.

Izabrano je 15 kandidata, a osmero ih se žalilo gradskom Poglavarstvu, koje je prihvatilo tri prigovora i dodijelilo još jednu stipendiju, pa je ukupno 19 dobilo pomoć.

- Vaše su ocjene kao u odličnih pučkoškolaca, same petice i četvorke. Od 2001. ovo je četvrti naraštaj gradskih stipendista. Otprije ih je 46, od kojih još 22 studira, četvero je apsolvenata, 12 ih je diplomiralo, jedan se odrekao stipendije, a sedmero je izgubilo pravo i moraju vratiti sav novac. Grad školuje i 15 srednjoškolaca i osmero djece poginulih branitelja. Za stipendije i školarine lani je odvojeno 460.000 kuna, a u ovogodišnjem proračunu predviđeno je 560.000 - kazala je Izabela Žilić, pročelnica upravnog odjela društvenih djelatnosti.

Čestitka gradonačelnika
- Studentsko doba najbolji je dio vašeg života. Sjetit ćete se kada dođete u moje godine - čestitajući potpisnicima ugovora, rekao je gradonačelnik Petrinje, dr. Miroslav Gregurinčić. Uime stipendista zahvalila je Tanja Miljević.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?