Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNETSKI PROBLEMI - sve postalo potencijalna opasnost

Google 'kihnuo' na nekoliko sati

31.01.2009.
u 17:13

Tijekom dana činilo se da je cijeli Internet virusan. Ako ste na Googleu tražili recept za kolače, cijenu polovnog automobila ili prosvjede u Rusiji - nekoliko sati ste dobivali istu reakciju Google-a: "Ova stranica bi mogla naštetiti vašem računalu." ili "This site may harm your computer". Čak i ako ste "guglali" tu istu rečenicu, dolazili ste samo do - StopBadware.org-a koji procjenjuje da je sadržaj stranice potencijalna opasnost za kompjutore i nudi "čišćenje" stranice.

Google news jučer je imao poteškoća u radu, a danas je prekid rada najpopularnije internetske tražilice izazvao dodatnu paniku onima koji rijetko koriste Internet i ljutnju čestih surfera svjetske mreže.


Googleov kiks inspirirao surfere na šalu

I najboljima se dogodi
Ponovno startanje Firefoxa ili IE-a ponekad bi riješilo problem, međutim u današnjem slučaju bi vas tek ručno kopiranje dijela adrese dovelo napokon do onog što ste "guglali".

Prema prvim analizama, Google je 'puknuo' zbog greške u sustavu koji je zadužen za detektiranje opasnih linkova. Čini se da je usred testiranja sustava, nešto krenulo krivo pa su svi linkovi proglašeni opasnima.

Samo postojanje ovakve opcije uzbunjivanja na nesigurne sadržaje je dobrodošlo zbog prvog koraka čišćenja virusnih, špijunskih i reklamnih stranica. Pretjerana sigurnost, koja se pojavila kao greška, postala je problem koji je vrlo brzo i riješen.

Potjera za lijekom brojnih forumaša i začuđenog virtualnog svijeta nije ubrzala rješavanje problema. Jedan od njih, Kezzzs, će napisati "This, my friends, will go down in history as the day that Google went a bit screwy."


Hoću tražilicu!

Polupismeni smo bez informacija s neta (kako smo neki dan čuli komentatore utakmice Srbija - Poljska, "Sjetio si se ili si pogledao na Internetu?"), tako da se ovakvi problemi brzo i riješe.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?