Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihana Harapin-Zalepugin

Ford model - ljepota vrijedna tisuće kuna

sce-zale-txt.jpg
import
20.07.2007.
u 18:18

Tihana Harapin-Zalepugin dugi je niz godina prisutna u svijetu mode.Počela je kao manekenka, danas je vlasnica uspješne modne agencije Thalia models, a mnogi upravo njezino ime povezuju uz domaće izbore ljepote.

Naime, godinama je pronalazila djevojke koje su sudjelovale u Izboru za Miss Hrvatske i – što je još važnije – radila s njima tijekom priprema za naš, ali i svjetski izbor. Upućeni tvrde da su upravo zbog toga “njezine” djevojke – prije svega Anica Martinović (danas Kovač), Branka Bebić i Vanja Rupena – postigle najveće uspjehe.

Svoje umijeće Tihana ovih dana dokazuje pripremajući hrvatski izbor za Ford Model. Pobjednica će, naravno, sudjelovati na svjetskom izboru, a ako tamo bude zapažena, pred njom je mogućnost da ostvari karijeru vrijednu milijune dolara jer su Fordove djevojke u svijetu manekenstva sinonim za najuspješnije.

– Ford je kod nas nekad radila Živa Lasić i zadnja značajna pobjednica je Adriana Dejanović. Prije tri godina pobijedila je moja djevojka, a kako je bila maloljetna, išla sam s njom na svjetski izbor i tamo uspostavila dobre kontakte.



To nije hostesiranje

Od tada me nagovaraju da preuzmem naš izbor i napokon su uspjeli. Taj je izbor strašno velik korak za bilo koju djevojku i šteta je to propustiti. Tako sam Viktoru Dragi predložila da taj izbor napravimo u sklopu Cro-a-portera i na jesen ćemo imati četiri večeri revija i jednu večer Ford model.

A kako na Cro-a-porter uvijek dolaze stranci u potrazi za novim manekenskim licima, stavit ćemo ih u žiri.
Govoreći o kontroverzama koje trenutačno prate svijet modela, Tihana objašnjava da sasvim mlade djevojke ne mogu ući u svijet mode, ali ni one anoreksične jer bolesna djevojka jednostavno ne može izdržati napore koji je u tom poslu očekuju.

– Uvijek govorim samo o manekenstvu, drugo me ne zanima. Ali to ne znači da je hostesiranje ili pojavljivanje na partyjima nešto loše.
Svim djevojkama koje se žele okušati u ovom izboru Tihana poručuje da se samo ohrabre i jave te se prepuste njezinoj procjeni. Ona kaže da nikome nije lako reći “ne”, ali da ona to ipak hrabro – ali nježno – kaže. A uz ljepotu, Tihana tvrdi, djevojka mora znati što su joj prednosti, a što mane, mora biti sigurna, samouvjerena i ambiciozna.

Nema guranja
– Nitko djevojku ne može gurati u ovaj posao. Ja je mogu dovesti do neke granice, ali dalje mora sama – kaže Tihana.
Jasno je da će granica pobjednice hrvatskog izbora za Ford model biti visoka – jer:

– Jedna moja djevojka došla je do toga da je dan njezina snimanja tri tisuće eura, što je pristojna cifra. No, mnoge rade za 200 eura po danu. Ali ovaj izbor može pobjednicu gurnuti ravno na scenu najvećih poslova u modnom businessu.


Ne traži se savršenstvo

– Djevojka za Ford model mora biti visoka i prirodno vitka. Mora biti skladna, na njoj ništa ne smije biti preveliko i sve mora biti prirodno. Mora biti zanimljiva, to je taj faktor X... Idealno je lice s malo istaknutijim jagodicama, pomalo neobičnim nosom. Primjerice, radim s Danicom Selem, prelijepom djevojkom koja ima malo klempave uši. Nitko izvana ne da da se to operira. To je njezina osobnost, a kada se traži klasična ljepota, primjerice za Dior, te se uši jednostavno zalijepe – objašnjava Tihana. Govoreći o nesavršenosti, spominje Kate Moss, koja je upravo na njima, jer ih zna nositi, izgradila jednu od najuspješnijih manekenskih karijera.

Želite prijaviti greške?