Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'FINA kompenzacija' za poboljšanje likvidnosti bez naplate naknada

04.05.2009.
u 14:24

Kako bi pridonijela poboljšanju likvidnosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj, od 1. svibnja do 1. rujna ove godine, servis „FINA kompenzacija“ bit će besplatan te se neće niti za jedan kompenzirani iznos naplatiti naknada, priopćili su iz Financijske agencije.

FINA poziva poduzetnike i obrtnike da aktivno sudjeluju u servisu te prijave svoje obveze za sljedeći ciklus multilateralnih kompenzacija koji će se provesti u utorak, 12. svibnja ove godine jer jedino tako mogu naplatiti svoja potraživanja.

Prijavom dospjelih obveza pomoću servisa „FINA kompenzacija“ omogućava se naplata nepodmirenih dugovanja i potraživanja, bez upotrebe novca. Dovoljno je prijaviti svoje obveze i izvijestiti svog vjerovnika da također prijavi svoje obveze u servis „FINA kompenzacija“, a ostalo odrađuje servis. Ostale prednosti servisa su u olakšanom i ubrzanom poslovanju, servis je dostupan na internetu 24 sata tjedno, odnosno putem pošte, telefaksa ili neposredno u FINA-inoj poslovnici. Najnoviji podaci pokazuju da je u godinu i pol dana, koliko je servis „FINA kompenzacija“ na tržištu, registrirano oko 3500 korisnika servisa.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?