Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališna, televizijska i filmska glumica

Mia Begović

mia begović
Foto: boris šćitar/pixsell
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Akademiju dramske umjetnosti Mia je završila u Zagrebu 1986. Već za vrijeme studiranja počeli su profesionalni angažmani po kazalištima, na televiziji i filmu. Bila je slobodni umjetnik do 2002. kada se zaposlila u ASK Kerempuh u kojemu je i danas. Iza sebe ima 16 filmova, deset tv serija mnogo kazališnih uloga.

Mia Begović rođena je u Trpnju 11. siječnja 1963.

Hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.

Mlađa je sestra tragično poginule dive Ene Begović. Njezin otac koji je umro 1989. bio je činovnik i predsjednik mjesnog odbora, dok joj je majka Tereza radila kao prodavačica na kiosku.

Akademiju dramske umjetnosti Mia je završila u Zagrebu 1986. Već za vrijeme studiranja počeli su profesionalni angažmani po kazalištima, na televiziji i filmu.

Snimala je u gotovo svim državama bivše države Jugoslavije. Gostovala u svim većim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu (SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland, Njemačka).

mia begović
1/4

Sa sestrom Enom za vrijeme Jugoslavije bila je jedna od najpopularnijih glumica.

Dobila je prvu nagradu BRAMS za predstavu “Kralj Ubu” u Beogradu, Afroditu kao najpopularnija glumica Jugoslavije 1986.

U samostalnoj Hrvatskoj od nagrada je dobila Orlanda na Dubrovačkim ljetnim igrama, 1996 i 1998. proglašena je najhistrionkom.

Bila je slobodni umjetnik do 2002. kada se zaposlila u ASK Kerempuh u kojemu je i danas. Iza sebe ima 16 filmova, deset tv serija mnogo kazališnih uloga.

Iza sebe ima i dva propala braka. Od bivšeg vaterpolista Ronalda Lopatnyja razvela se 90-ih a u tom braku rođena je i kćer Maja Lena. Nakon razvoda Lopatny ju je udario, nakon čega ga je Mia tužila.

Tad se, kako bi pomogla zlostavljanim ženama i djeci, uključila u rad Hrabrog telefona. Utjehu je našla u poduzetniku Željku Žnidariću kojeg je upoznala 2003. Vjenčali su se sljedeće godine, a razveli 2010. Žnidarčić ju je izbacio iz stana u Masarykovoj ulici.

Mia je šokirala javnost trodnevnim kampiranjem ispred vrata toga stana. Na kraju su se dogovorili o podjeli imovine. Na upit o razvodima, rekla je da si samo „samosvjesne žene u životu  mogu priuštiti dva razvoda“.

Ima ambiciju napisati biografiju sestre Ene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije