Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2013. u 14:00

Nakon samo pola sata gledanja u OK (Orlando kids), shvatiš, na svoj veliki užas, da su strahote iz Sirije, Iraka i Nairobija ništa spram količine nasilja, agresije i smrti kojoj naši mališani svakodnevno svjedoče.

Vremenska prognoza Nove TV bila bi super, kada bi voditelj/meteorolog Brzoja odjenuo sako koji ne izgleda kao da će svaki čas eksplodirati. U iščekivanju pucanja po šavovima teško se koncentrirati na vrijeme...

Najlakše bi sad bilo oplesti po premijeru i njegu neslavnom obraćanju javnosti i po tome kako je koja nacionalna tv kuća to obradila i koliko je svojih dragocjenih minuta posvetila Milanovićevu obračunu sa samim sobom.

Lako bi bilo napasti i neartikuliranog šefa oporbe koji se pred tv kamerama ne snalazi, jakim PR snagama unatoč. Ali, kada se s uplakanim djetetom otimaš za daljinski, iako je ta bitka unaprijed izgubljena, nakon samo pola sata gledanja u OK (Orlando kids), shvatiš, na svoj veliki užas, da su strahote iz Sirije, Iraka i Nairobija ništa spram količine nasilja, agresije i smrti kojoj naši mališani svakodnevno svjedoče. Agresivna su nam djeca, kažete? Pogledajte dva i pol crtana filma koje im servirate dok kuhate topli obrok, tuširate se ili pokušavate pohvatati konce svog društvenog života. Devedeset posto tih \"crtića\" trebalo bi nositi oznaku zabranjeno za mlađe od 12. Nacionalne tv kuće, uključujući onu s prefiksom javnog servisa, dječjim emisijama posvećuju točno zakonom propisan broj sekundi. Kvaliteta tog sadržaja svima je, čini se, najniže na listi prioriteta. Bitno je da se zadovolji forma i ne plaćaju penali, to što će djeca, nafutrana krvoločnim ubojstvima s malih ekrana poželjeti istrijebiti sve što hoda nekako nije problem ni HTV-a, ni RTL-a ni Nove TV. Ne, to je problem roditelja, koji eto, odgajaju nove generacije. A čak i ako nađete pristojan crtić budite sigurni da će ga isprekidati s barem tri reklame, tako da osim agresivna doma odgajamo i konzumeriste koji će se za svoju stvar u dućanu boriti ne birajući sredstva. Kad vam idući put dijete usred dućana napravi scenu i počne se bacakati po podu zahtijevajući najnoviji model legića, barbike, ironmena...nemojte ga kažnjavati. A ne! Kaznite sebe i svoj odgoj...odnosno činjenicu da dozvoljavate da vam TV odgaja dijete. Jer dijete radi ono što dijete vidi!

PLUS

Nova TV ponovno je u sportskim minutama poentirala najavljujući utakmicu Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke.

MINUS

Zastrašujuće je kad ujutro upalite TV, a Dobro Jutro Hrvatska nema veze s onim što ime emisije sugerira. Zastrašujuće....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?