Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.04.2013. u 12:00

Nikica Gabrić sa svojom će vizijom ozbiljno konkurirati projektu koji gura Vesna Pusić

Nikica Gabrić, pokretač Nacionalnog foruma, najavljujući novi regionalni skup NF-a u Splitu, poručuje da od Dalmacije treba napraviti hrvatsku Floridu. Tom svojom vizijom ozbiljno će konkurirati godinu dana starom projektu koji gura Vesna Pusić s ciljem da se Dalmacija pretvori u hrvatsku Provansu. A dok veliki planeri razvijaju svoje vizije pretvaranja Dalmacije u nešto što nije i ne treba ni biti, ista ta bogomdana regija pred očima im nazaduje i zaostaje pa od usporedbi najbolje pristaje ona s kolabiranom Grčkom.

Zaboravili verificirati hrvatski registar brodova

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, ispast će odgovoran iako vjerojatno nije kriv što njegovi prethodnici nisu bili pažljivi u pregovorima s EU. Slobodna otkriva da su naši vrli pregovarači, osim prošeka, terana i tko zna čega još, zaboravili verificirati i hrvatski registar brodova pa će nakon 1. srpnja i ulaska u Europsku uniju svaki hrvatski brod morati tražiti novi certifikat, odnosno svjedodžbu o unosu u pomorski registar brodova što će ih koštati oko 2000 eura po plovilu. Najbolje da Hajdaš Dončić za savjet kako ispraviti propust upita kolegu Tihomira Jakovinu koji već ima iskustva s pregovaračkim kiksevima.

Novi zagrebački 
štih – šetnja s 
tetoviranim 
snagatorima

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, izjavio je da ne želi da njegove skupove remete oni koji “nisu građani jer ne poštuju zagrebački štih i finoću”. Pa već danima hoda okružen fino tetoviranim i nabildanim snagatorima zagrebačkog štiha.

Sukob interesa pravdaju time što 
je scena mala

Andrea Zlatar, ministrica kulture, prijavljena je za sukob interesa jer je ministarstvo dodijelilo 600.000 kuna tvrtki Druga strana d.o.o. koja je u njezinu suvlasništvu, a izdaje dvotjednik Zarez. Pored toga je glavnog urednika Borisa Postnikova imenovala višim savjetnikom za medije, a člana uredništva Deana Dudu u Kulturno vijeće koje je Zarezu dodijelilo novac. U ministarstvu se pravdaju da je sukob interesa plod izuzetno male kulturne scene u Hrvatskoj. Scena mala, a ekipa probrana.

>> Aktivisti vikali Bandiću \'kukavice\', intervenirali njegovi ćelavci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?