Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINJE Policija upozorava na pojačani nadzor za blagdana

Da se veselice ne pretvore u kazne, štete i tragedije

06.11.2008.
u 17:18

U vrijeme priprema za blagdan Svetog Martina i tradicionalno martinsko slavlje oglasila se i policija koja upozorava na moguće posljedice i poziva vozače da nakon veselice i popijenog vina ne sjedaju za upravljač vozila.

Lani su u vrijeme proslave Martinja na prometnicama Sisačko-moslavačke županije evidentirane 24 prometne nesreće, u kojima je osmero ljudi ozlijeđeno. U 10 nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola.

Kako se i ove godine u vrijeme krštenja mošta, od danas do utorka 11. studenoga, na cestama očekuje više sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića, policijski će službenici na području cijele Policijske uprave pojačano nadzirati vozače. Pojačani nadzor policija će provoditi od danas do utorka. Posebno će kontrolirati alkoholizirane vozače te će na prometnicama biti prisutan i veći broj policijskih službenika, piše u policijskom priopćenju.

U njemu se upozorava na crnu brojku – 28 je poginulo u deset mjeseci ove godine na cestama koje nadzire Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije.

Policija savjetuje vozačima da nakon veselica organiziraju prijevoz kući, da nipošto ne sjedaju za upravljač u alkoholiziranom stanju. Taj postupak može biti skupo plaćen.

Prije nego što pod utjecajem alkohola sjednu za upravljač, neka imaju na umu da bi mogli platiti kaznu, ostati bez vozačke dozvole na dulje razdoblje, izazvati nesreću i nanijeti si štetu te da bi se veselica mogla pretvoriti u tragediju i gubitak najbližih!


Želite prijaviti greške?