Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKA (NE)PRAVDE

Čudna presuda u slučaju F. Misira

15.12.2008.
u 18:30

DRAGANIĆ – Općina Draganić nakon nepravomoćne presude, koju je donio Općinski sud u Karlovcu 20. studenoga ove godine u pravnoj stvari bivšeg direktora Ferde Misira protiv Komunalnog društva Draganić d.o.o., radi utvrđenja nedopuštenosti otkaza ugovora o radu ipak ne mora primiti Ferdu Misira natrag na posao i ne treba mu platiti zaostatke plaće, iako je utvrđeno da nije dopušten otkaz ugovora o radu od 16. listopada 2006. godine.

Svatko plaća svoje
Osim toga, kako su stranke podjednako uspjele u parnici, sud je odlučio da svaka mora platiti svoje troškove postupka. Riječ je o razdoblju od 19. prosinca 2006., kada mu je nezakonito prestao radni odnos, pa do 30. travnja 2007.. S tom presudom su se na zadnjem Općinskom vijeću Draganića upoznali nazočni vijećnici, koji se nikako nisu mogli usuglasiti je li Općina dužna platiti Ferdi Misiru zaostatke plaća ili ne. Oporbeni vijećnici zastupali su stav da jest, dok su vladajući tvrdili da nije.

– Budući da je sudska presuda nepravomoćna i da se obje strane još mogu na nju žaliti, ne bih je želio komentirati. Činjenica je da prema njoj Općina Draganić ne mora primiti Misira na posao i da mu ne treba platiti zaostatke. Hoće li se Ferdo Misir žaliti ili ne, to ćemo još vidjeti – kazao je načelnik Draganića Stjepan Golub.

Oporbeni vijećnik Stjepan Bencetić (HDZ) zaključio je da Ferdo Misir nije ni izgubio, niti dobio spor jer ima još pravo na žalbu.

Podsjetimo, tužitelj Ferdo Misir tvrdi da je temeljem Ugovora o radu od 6. prosinca 2004. godine zasnovao radni odnos kod tuženika Komunalnog Draganić na određeno vrijeme od 6. prosinca 2004. godine do 6. prosinca 2008. godine na radnom mjestu direktora.

Skrivljeno ponašanje
Odlukom otkaza o radu od 16. listopada 2006. otkazan mu je ugovor o radu zbog skrivljenog ponašanja, a radni je odnos prestao 18. prosinca 2006. godine. Tužitelj tvrdi da tijekom trajanja rada tuženik nije formirao tijelo niti zadužio bilo koga da ga prati, a predbacuje mu se bolovanje kao neosnovano, bez obzira na to što je imao medicinsku dokumentaciju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?