Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ-DVIJE

Borcima su pale sve maske

25.04.2008.
u 18:33

Savez antifašističkih boraca morao bi pod hitno promijeniti svoj naziv. Jer bi im puno više odgovarao naziv Savez boljševika ili Savez bivših komunista. Ili da jednostavno vrate svoje staro ime - SUBNOR. Iako se vole kititi antifašizmom, iza kojega je uvijek zapravo stajao komunizam, borcima su ovih dana posve pale maske.

Skidanje je dobrano načeo Ivan Fumić svojim nastupom u Jasenovcu u duhu starog komunističkog propagatora, kad je napao Katoličku crkvu. Nekoliko dana kasnije maske su do kraja pale, nakon što je SAB stao iza izdavanja reprint izdanja komunističkog pamfleta iz 1946. pod nazivom "Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera".

Nije tu riječ ni o kakvim dokumentima nego o čistoj Ozninoj namještaljki i krivotvorini koja je poslužila kao podloga i opravdanje za progone, suđenja i ubojstva katoličkih svećenika. Tim takozvanim antifašistima ništa ne znači povijesna istina, niti dometi hrvatske historiografije koja je odavno raskrinkala te navodne dokumente i uopće ih ne uzima kao relevantan izvor istraživanja.

Ako oni staju iza tog izdanja, onda znači da ga podržavaju, a samim time šire mržnju i netrpeljivost, što je protuzakonito i daleko od demokratskih običaja i normi ponašanja. U normalnoj pravnoj državi bio bi to i te kako dovoljan razlog za razmatranje o zabrani rada takve organizacije. Ali u nas je to nemoguće, tim više ako se zna da je SAB-u glavni saveznik i politički zaštitnik glavom i bradom na Pantovčaku.

Želite prijaviti greške?