Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.12.2013. u 12:42

U dnevnicima naših TV kuća nariče se nad rezultatima referenduma, a već drugi dan za redom nigdje nema izjava onih koji su pobijedili

Oni koji se u politiku uopće ne razumiju primijetili su da u Dnevniku Nove TV u 19.15 sati ministrica Milanka Opačić govori da je “Željka Markić u nedjelju obavila to što je obavila” i da sada Vlada (Opačić optimistički kaže “mi”) ima u Saboru dovoljan broj ruku da donese zakon kakav želi.

A oni koji se u politiku razumiju mogli su uživati u analizi profesora Ivana Rimca s Pravnog fakulteta, koji je u Dnevniku 3 rekao kako je HDZ pasivan i da se ne snalazi u trenutku dok se pojavljuje nova politička opcija, a kako je Milanović nekorektan i neprincipijelan jer misli da može unaprijed određivati koji će se referendum moći održati i jer se pokazalo kako je njegovo pripisivanje zasluga HDZ-u za uspjeh referenduma bilo upućeno na pogrešnu adresu.

Izgleda da je i u uredništvima naših TV dnevnika zavladala pomutnja slična onoj u vodstvima dviju najvećih političkih stranaka. U dnevnicima naših televizijskih kuća drugi dan za redom neobjektivno se nariče nad rezultatima referenduma, a da riječ nisu dobili i oni koji su vodili i pobijedili. Ako slušamo gđu Opačić i njene nesuvisle prijetnje, onda nam naše drage televizije istog časa moraju svoje mikrofone i kamere postaviti pred gđu Željku Markić, babicu prvog građanskog referenduma u Hrvatskoj, tj. prvog referenduma koji nije organizirala država.

Ministar Arsen Bauk izvan vremena i prostora jučer polemizira s njezinim davnim izjavama, a nijedna televizija ne donosi njezin odgovor. Kako političari i televizija ne mogu jedni bez drugih, to će još koliko sutra nestati ovo ni da ni ne stanje u kojem se ne zna bojkotira li sada Željka Markić televiziju ili televizija još uvijek bojkotira nju.

Komentara 39

CE
cenzura
13:32 04.12.2013.

Svaka čast g. Starčeviću! Zbog Vas i još ponekog (u manjini) još uvijek čitam Večernji!

Avatar abakus
abakus
13:13 04.12.2013.

Kao i cijelo vrijeme prije referenduma, televizija bojkotira gđu. Markić. A onda se naša televizija, kao uvrijeđena frajla, nakon višemjesečnog šikaniranja inicijative U ime obitelji od strne dotične televizije, naljutila što je na dan referenduma gđa. Markić odlučila bojkotirati nju.

Avatar klikun
klikun
13:35 04.12.2013.

Lako je HTV u kada ga moramo plaćati ,a za uzvrat bi trebali cijeniti 900000 glasača ZA.Nova Tv je privatna i oni mogu svoj program uređivati kako žele,ako im nije bitan novac od Hrvata i imaju druge izvore financirnja mogu kako hoće, po svojim postupcima sumnjam da im je komercijalni kolač u Hrvatskoj bitan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?