Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok jednom ne smrkne...

Ova je hrvatska kompanija profitirala od visoke cijene maslaca

Zvijezda
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
08.12.2017.
u 17:23

Zvijezda je objavila kako su nedovoljne količine i visoka cijena maslaca imale pozitivan utjecaj na prodaju margarina koja je povećana u listopadu.

Zvijezda je objavila okvirni prikaz poslovnih rezultata za razdoblje od početka godine do kraja listopada koji pokazuje da je procijenjena EBITDA u tom razdoblju iznosila 49 milijuna kuna, uz prihode od 549 milijuna kuna te gubitak nakon poreza od 57,8 milijuna kuna.

Vrijednosna usklađenja i smanjenja vrijednosti iznosila su 86,3 milijuna kuna. U prikazu poslovnih rezultata kaže se da je pozitivan novčani tijek osigurao redovnu i neometanu proizvodnju i stabilnu nabavu sirovina po tržišno konkurentnim cijenama od sredine rujna.

Zvijezda
1/18

 Pozitivan utjecaj na prodaju margarina

Dodaje se kako su nedovoljne količine i visoka cijena maslaca imale pozitivan utjecaj na prodaju margarina koja je povećana u listopadu. U tom je mjesecu započeo i izvoz u Italiju kao novo tržište te je u pripremi otvaranje još nekih novih izvoznih tržišta, navodi se uz ostalo u izvještaju.

Zvijezda je okvirni prikaz poslovnih rezultata objavila sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, prema kojemu je izvanredni povjerenik dužan svaki mjesec podnijeti izvještaj gospodarskom i financijskom stanju kompanija obuhvaćenih postupkom izvanredne uprave.

Ključne riječi

Komentara 4

KK
klara.kos.73
20:27 08.12.2017.

maslac nisam kupovala iz principa zbog bezobrazno visoke cijene, margarin jer je nezdrav.Koristim svinjsku mast.

NE
nekiizpule
19:04 08.12.2017.

??? Pa normalno da je porasla prodaja tog otrova jer ljudi nemaju love.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije