Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ACONNO OTVRA PODRUŽNICE

Prva komercijalna Narrow Band IoT veza u Hrvatskoj

laptop
Foto: Getty Images
1/3
04.09.2019.
u 15:14

Aconno se bavi razvojem softvera i hardvere u segmentu IoT-a - interneta stvari, segmenta IT-a koji se zahuktava.

Njemačka IT tvrtka Aconno, otvara dvije podružnice u Hrvatskoj i to u Zagrebu i Osijeku, te kreće u intenzivan period zapošljavanja i razvoja poslovanja, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktor Aconna Miroslav Šimudvarac.

Za početak u planu je zaposliti deset IT-jevaca u Zagrebu i pet u Osijeku, dok je u dugoročnom planu zaposliti 40 novih suradnika u razvoju i 30 u proizvodnji. A za prvu godinu poslovanja planiraju uložiti 250.000 eura.

– Motiv je novim zaposlenicima ponuditi perspektivu u Hrvatskoj te tako pomoći u zaustavljanju iseljavanja mladih i obrazovanih ljudi. Omogućit ćemo im, vjerujem, zanimljivo posao te međunarodno iskustvo. Želimo stvoriti kompaktan tim koji će funkcionirati na tri lokacije. U Njemačkoj u Düsseldorfu te u dva ureda u Hrvatskoj – pojasnio je Miroslav Šimudvarac.

Aconno se bavi razvojem softvera i hardvere u segmentu IoT-a - interneta stvari, segmenta IT-a koji se zahuktava. Aconno je postao, kako tvrde, jedan od predvodnika u razvoju i korištenju novih IoT mrežnih tehnologija a isprobali su i komercijalizirali NB IoT mrežu.

laptop
1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije