Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Zmajska pivovara među 10 najboljih na svijetu

Andrej Čapka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2015.
u 15:03

Uspjeh je Zmajske pivovare tim veći jer proizvodi samo dva piva, Pale Ale i Porter, no u planu je širenje asortimana

Hrvatski pivarski startup Zmajska pivovara našao se među deset najboljih novih pivara u svijetu, u konkurenciji od čak 3800 tvrtki. To priznanje je tim važnije jer dolazi od prestižnog portala Ratebeer, referentnog mjesta gdje se mogu naći ocjene gotovo svakog piva koja se proizvodi u svijetu.

Naime, sedam njegovih najeminentnijih članova kušalo je čak 20 tisuća piva, 275 vrhunskih kušača napravilo je četiri tisuće recenzija različitih piva. Pritom se ocjenjuju samo komercijalne varijante, a ne piva pripremljena za natjecanja ili slične svrhe. Upravo Ratebeer, koji dodjeljuje i nagradu za najbolje nove pivare kojih je lani, uključujući i zadnje tromjesečje 2013., bilo čak 3800 u cijelome svijetu, na deveto mjesto uvrstio je Zmajsku pivovaru, za koju kaže da je prva mikropivovara zapadnog tipa u nas te da je dala dodatni zamah u dugoočekivanoj hrvatskoj kraft-revoluciji.

Uspjeh je Zmajske pivovare tim veći što proizvodi samo dva piva, Pale Ale i Porter, a dodatak je uspjehu što je Porter u svojoj kategoriji ušao među 15 najboljih za prošlu godinu. Valja istaknuti da Zmajska pivovara postoji samo četiri mjeseca, a njezin munjevit uspjeh ne prestaje, potražnja je i dalje velika, a u planu su i nove vrste piva. Majstor piva Andrej Čapka i njegov kolega Bojan Pap vjerovali su u uspjeh svojih piva u koje je uloženo višegodišnje iskustvo i veliko znanje, no nisu očekivali da će ovakvo priznanje, zapravo najveće među pivarima, dobiti tako brzo.

– Naravno da nismo, to mi je ipak iznenađenje. Riječ je o portalu na kojem je samo prošle godine milijun kušača ocijenilo 300.000 piva koje je napravilo 18.500 pivovara, tako da doista možemo reći kako je teško pronaći nešto vjerodostojnije od Ratebeera. U kategoriji u kojoj smo mi deveti na svijetu ocjenjivano je čak 3800 novih pivovara – nije mogao sakriti optimizam Andrej Čapka čiju pivovaru Ratebeer krsti elitnom u razredu novih pivara.

>> Novo ruho svim Zagrepčanima poznate kultne pivnice u Ilici

Komentara 2

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:24 23.01.2015.

Toliko je dobra da za nju nitko nikad nije cuo.

ZA
zambezi
19:24 24.01.2015.

Vjerojatno je dobra bira,al di se moze kupiti? A ocito je dobra kad joj ni reklama na telki netreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije