Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijera

Zlostavljač na poslu: Nemojte kriviti sebe za takvo ponašanje

mobbing
Thinkstock
14.01.2013.
u 15:48

Nemojte šutjeti: Izbjegavanje sukoba samo ohrabruje nasilnika. U Hrvatskoj u 45 posto slučajeva na žrtvi se iživljava njihov kolega, a ne, kako se uvijek misli, šef

 

Zlostavljanje na poslu je ponižavajuće, zlonamjerno, traje dugo, a žrtva može postati svatko, bez obzira na status.
- Usprkos stereotipu zločestog šefa koji maltretira zaposlenike, čak se 45 posto slučajeva zlostavljanja odvija između kolega na istoj razini - ističe Jadranka Apostolovski, predsjednica udruge Mobbing. Zlostavljač često maltretira žrtvu na četiri načina. Vrijeđanje, pogrdna imena ili stalno provociranje smatra se verbalnim zlostavljanjem. 

 

Zlostavljanje na poslu je ponižavajuće, zlonamjerno, traje dugo, a žrtva može postati svatko, bez obzira na status.

– Unatoč stereotipu zločestog šefa koji maltretira zaposlenike, čak se 45 posto slučajeva zlostavljanja odvija između kolega na istoj razini – ističe Jadranka Apostolovski, predsjednica udruge Mobbing. Zlostavljač često maltretira žrtvu na četiri načina: vrijeđanje, nazivanje pogrdnim imenima ili stalno provociranje smatraju se verbalnim zlostavljanjem. 

Društveno nije nimalo blaže – primjerice, kad nasilnik širi glasine o žrtvi te je pokušava izolirati i prekinuti prijateljstva s drugim kolegama. Internetsko zlostavljanje uključuje prijeteće, često dvoznačne e-mailove ili SMS-ove, a mobbing može eskalirati i do udaranja ili fizičkih prijetnji.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije