Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrat

Životnim osiguranjima Croatia pretekla Alianz

Croatia osiguranje
Foto: Pixsell
12.03.2015.
u 09:20

Iako životna osiguranja na tržištu nudi 15 osiguratelja, samo je njih sedam veljaču zaključilo s premijom većom od 30 milijuna kuna

Kratka veljača, za razliku od siječnja, obrnula je trend u životnim osiguranjima. Dok je siječanj na godišnjoj razini donio pad premije od gotovo tri posto, veljača je zaključena uz rast od 13,3 posto. Konkretno, premija je uvećana s lanjska 432 milijuna na 489 milijuna kuna ove godine.

U tom premijskom skoku najbolji 'jahač' je Croatia osiguranje s rastom većim od 90 posto, ugovoreno je 123,6 milijuna kuna. S takvim učinkom Croatia je prekinula višegodišnje liderstvo Allianza u životnim osiguranjima, gdje je nakon niza godina stalnog rasta na kraju veljače ugovorena premija bila manja 2,4 posto. Iako životna osiguranja na tržištu nudi 15 osiguratelja, samo je njih sedam veljaču zaključilo s premijom većom od 30 milijuna kuna. Osim Croatije i Allianza, na toj su listi još Wiener, Uniqa, Grawe, Merkur i Agram životno.

Na tzv. klasična životna osiguranja i dalje se odnosi najveći dio premije, riječ je o 379,5 milijuna kuna. Na policama gdje vlasnik sam snosi rizik ulaganja premija je između dvije veljače rasla sa 11,8 na 24,8 milijuna kuna. Rentno osiguranje Hrvati tek otkrivaju, premija je rasla sa 2,4 na 4,7 milijuna kuna.

>> Osiguravatelji izgubili lani 1,1 milijardu kuna

>> Vladi poziv da uvede olakšice za police životnog osiguranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije