Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leadership potencijal

Žene koje dolaze

Vlatka Kamenić Jagodić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
13.07.2017.
u 16:09

Vlatka Kamenić Jagodić dobila je nagradu Future Leaders koju Women in Adria dodjeljuje ženama koje će u budućnosti pruzeti vodeće poslovne pozicije

Kako bi promovirala žene za koje se smatra da će u budućnosti preuzeti vodeće poslovne pozicije, udruga Women in Adria prošle je godine pokrenula projekt Future leaders. U sklopu projekta organizira se i izbor najboljih Future Leaders žena u devet kategorija, a osnovni kriterij odabira je dokazani leadership potencijal i doprinos timu ili organizaciji. Između više od sto kandidatkinja, ocjenjivački sud sastavljen od uspješnih poduzetnika odabrao je devet ovogodišnjih pobjednica.

Nagradu u kategoriji Javni sektori dobila je pomoćnica direktora Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a d.d. Vlatka Kamenić Jagodić koja je zaslužna za reklamu koju je cijela Hrvatska pjevala prošlo ljeto. Kao rezultat njenog rada HEP je, u vrijeme kad im je došla konkurencija, ne samo obranio, već i povećao tržišni udjel. Prilikom preuzimanja nagrade Vlatka Kamenić Jagodić kazala je kako je izrazito uporna osoba koja se ne boji izazova. “Ne bojim se donijeti odluku te stajati iza nje. Sretna činjenica da sam imala sjajne mentore od početka svoje karijere, utjecala je i na razvoj mojih rukovodećih sposobnosti", istaknula je dobitnica Future Leaders nagrade.

Žene na vodećim pozicijama u tvrtkama i javnom sektoru u Hrvatskoj čine svega 20-tak %, a kako se stvari trenutno ne mijenjaju značajno, jasno je da smo još daleko od ravnopravne zastupljenosti žena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije