Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARANJE POTROŠAČA

Žena bijesna na trgovinu: 'Ovaj džemper sam kupila za 70kn, a sada vam je na sniženju 119!'

Ilustracija
Foto: GettyImages
07.02.2020.
u 12:15

Tako je proizvod koji je više puta bio snižen od prošle godinje, sada dobio novu cijenu i to onu višu za 49 kn!

Vrijeme je zimskih sniženja, što znači da gotovo svaka trgovina snižava cijene kako bi privukla što veći broj kupaca. Međutim, postoje slučajevi kada kupci primijete nelogičnosti u akcijskim cijenama.

Jedan takav slučaj dogodio u Splitu kada je žena odlučila krenuti u šoping u Peek & Klopenburg zbog sniženja, donosi Slobodna Dalmacija

Ono na što je naišla jest, kako je rekla, klasičan primjer nepoštene trgovačke prakse.

– Od trgovine koja mi je uvijek do sada ostavljala profesionalan dojam, s visokom kvalitetom proizvoda, zaista nisam očekivala ovakvo razočaranje. Dakle, bila sam u potrazi za zimskim komadima ženske odjeće na zimskom sniženju. Budući da sam stalan kupac, cijene dobro poznajem. Prošlo ljeto tako sam kupila džemper brenda “Montego”, čija je cijena na sniženju bila 70 kuna. Ostala sam šokirana kada sam u prodaji ugledala isti džemper čija cijena sada, u zimskom periodu sniženja, iznosi 119 kuna! – rekla je ljutita čitateljica. 

Tako je proizvod koji je više puta bio snižen od prošle godine, sada dobio novu cijenu i to višu za 49 kuna!

– Zar to nije nepoštivanje kupaca i pravljenje istih ludima? Zar zaista očekuju da se vratim kao lojalan kupac? Sramota! – zaključila je.

– Proizvod koji se prodaje u okviru sezonskog sniženja, mora biti jasno, vidljivo i čitljivo označen redovnom cijenom te novom sniženom cijenom. Ako se tijekom nadzora utvrdi da za proizvode koji su na sniženju trgovac zavarava potrošače u pogledu cijene proizvoda ili načina na koji je ona izračunata, tada se radi o nepoštenoj poslovnoj praksi, odnosno zavaravajućoj poslovnoj praksi trgovca – navodi Državni inspektorat. 

Budući da zimsko sezonsko sniženje još uvijek traje, inspektori ovih dana pojačano provode ciljane nadzore sniženja, najčešće baš zbog isticanja cijena sniženih proizvoda.

Pokušali smo doći do komentara trgovine, no nismo dobili odgovor. 

Ključne riječi

Komentara 8

GR
gragakarlovac
13:10 07.02.2020.

U Hrvatskoj je svašta moguče

CE
cenzura
13:16 07.02.2020.

Nije to ništa! Jesenas je Bauwelt zatvarao trgovinu u Varaždinu i oglasio rasprodaju s popustom od 70 % na sve artikle. Kako sam često kupovao u toj trgovini otišao sam pogledati šta se nudi te tom prilikom pronašao bušilicu Makita kakvu sam kupio preije dva tri mjeseca po redovnoj cijeni od 1.099,00 kuna a sad je koštala 1.199,00 kuna i to s popustom od 70 %. Bilo je tu hrpa artikala kojima su napisali redovne cijene koje su 70 % veće od onih koje su bile prije mjesec dva a sad ih navodno prodaju na rasprodaji. Banda lopovska!

DE
deni1979
13:42 07.02.2020.

Montego je marka koju drži Peek & Cloppenburg, a vi ste objavili fotografiju Levisa i Wranglera koji drži jedna druga kompanija i time krivoj firmi napravili lošu reklamu. Ako već nemate sposobne novinare, objavite tekst bez fotografija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije