Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do tri razine manje

Zbog rizika od gubitka smanjeni kreditni rejtinzi 15 banaka

moody's, rejting aaa
AFP/PIXSELL
22.06.2012.
u 09:15

Rejtinzi su sniženi od jedne do tri razine, a razlog je, navode u Moody'su, rizicima od gubitaka u poslovanju na nestabilnim tržištima kapitala.

Kreditna agencija Moody\'s snizila je u četvrtak kreditne rejtinge čak 15 vodećih svjetskih banaka. Rejtinzi su sniženi od jedne do tri razine, a razlog je, navode u Moody\'su, rizicima od gubitaka u poslovanju na nestabilnim tržištima kapitala.

Za tri razine smanjen je rejting Credit Suissea, dok su za dvije razine smanjeni rejtinzi američkih banaka Morgan Stanley, Citigroup, JP Morgan, Goldman Sachs,Royal Bank of Canada, švicarskog UBS-a, Barclaysa iz V. Britanije , Deutsche Bank i francuskih banaka BNP Paribasa i Credit Agricole.

Bank of America, francuska Societe Generale i britanski HSBC-a i Royal Bank of Scotland imaju nakon ove ocjene kreditne rejtinge manje za jednu razinu, javlja Reuters.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:20 22.06.2012.

Koga briga, snizavati će rejting do besvijesti, odnosno toliko dugo dok je to u interesu finacijskim krugovima SAD.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:45 23.06.2012.

Kriza se ocito zaostrava i pokazuje da ne samo privatni poduzetnici nego i drzave vise nisu u stanju vracati kredite. Bojim se prije svega da je cijela juzna europa u totalnom bankrotu. Tu prije svega mislim na Grcku, Spanjolsku i Portugal, a vjerojatno i Italija, bar juzna Italija. Mislim da ce se ovom krizom mnoge stvari promjeniti, a najvjerojatnije i neke zemlje kao Italija i Spanjolska raspasti. Ruku na srce,...te latinske lovere nije ni trebalo primati u EU,....nije njima jos tamo mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije