Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALIJANSA

Započinje konsolidacija velikih europskih banaka

unicredit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
05.06.2018.
u 14:02

Prvi čovjek talijanske banke, navodno, francuskog rivala Société Généralea smatra idealnim partnerom

Na horizontu europskog bankarstva uobličuje se talijansko-francuska alijansa – spajanje UniCredita i Société Généralea (SocGen). Kako navodi Financial Times, izvršni direktor talijanskog bankarskog diva Jean-Pierre Mustier prije nekoliko je mjeseci uskom krugu visokog menadžmenta banke iznio ideju o povezivanju s francuskim rivalom.

Za sada je sve samo na ideji. Međutim, spajanje ne razmatra samo talijanska strana, već i francuska. Izvori tvrde kako i direktori SocGena analiziraju mogućnosti povezivanja s UniCreditom. Prvi kontakte na tu temu dvije su strane već učinile. Međutim, nesigurna politička situacija u Italiji stavila je daljnje razgovore “na čekanje”. Iz UniCredita su odbili komentirati medijske navode dok su iz Francuske demantirali da su vodili bilo kakve pregovore o spajanju s UniCreditom.

Europska središnja banka već je signalizirala kako bi voljela vidjeti prekogranična spajanja na europskom bankarskom tržištu što bi ojačalo dovršetak bankovne unije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije