Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐĐ Montaža

Započeli s montažom mostova na Savi kod Stare Gradiške i Kupi kod Karlovca

Slavonski Brod: Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Đuro Đaković Grupi
Ivica Galovic/PIXSELL
30.10.2020.
u 08:16

- I u narednom razdoblju se očekuje značajan broj infrastrukturnih projekata s obzirom na to da će se ciklus ulaganja u sljedeće tri godine polako iz sfere cestovne infrastrukture prebaciti na željezničku, gdje mi također vidimo našu priliku - naglasio je predsjednik Uprave Drago Čugura

Nakon višegodišnje stagnacije kada je riječ o infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, jedna od naših najvećih montažerskih tvrtki u metalnoj industriji, Đuro Đaković Montaža, uspjela je ostvariti značajan rast prihoda na domaćem tržištu. Jedan od najvećih poslova je izgradnja novog mosta na Savi kod Stare Gradiške, što predstavlja veliki povratak na tržište mostogradnje.

Tvrtka je do sada proizvela nešto više od 60 posto ukupnog broja čeličnih segmenata rasponske konstrukcije mosta teške ukupno 5 tisuća tona. Uz to, slavonskobrodska tvrtka započela je i s radovima na izradi i montaži čelične konstrukcije za most preko rijeke Kupe u Pokupju kod Karlovca za istog investitora. Na izgradnji mostova na Savi i Kupi zaposleno je oko 65 posto proizvodnih kapaciteta, koji su odnedavno udvostručeni završetkom izgradnje novih proizvodnih prostora.

- Tek sada, nekoliko godina od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, postaju vidljivi pozitivni učinci na samu infrastrukturu unutar naše države. I u narednom razdoblju se očekuje značajan broj infrastrukturnih projekata s obzirom na to da će se ciklus ulaganja u sljedeće tri godine polako iz sfere cestovne infrastrukture prebaciti na željezničku, gdje mi također vidimo našu priliku - naglasio je predsjednik Uprave ĐĐ Montaže Drago Čugura.

Uz projekte u mostogradnji Đuro Đaković Montaža je trenutno prisutna i na projektima u hrvatskom energetskom i petrokemijskom sektoru kroz dva značajna projekta, u ELTO Zagreb za investitora HEP te u Sisku za JANAF. Do sada je završena trećina posla na montaži dvaju kombiniranih kotlova u ELTO Zagreb a završetak montažnih radova se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

- Unatoč značajnim poteškoćama u obavljanju ugovorenih radova koje je prouzročila pandemija, poglavito kada je riječ o kretanju ljudi i roba, na dobrom smo putu da godinu završimo u planskim okvirima - dodao je Čugura.

Poslovnim planom tvrtke za razdoblje 2021.-2023. predviđen je značajniji plasman usluga na tržište RH nego u prethodnim godinama, a ranije navedeni poslovi trebali bi osigurati predviđeno zauzeće montažnih i proizvodnih kapaciteta tvrtke u prvom polugodištu 2021. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije