Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cappelli na sajmu turizma

Zahvaljujući Kini, SAD-u, Koreji... minusa neće biti

Šibenik: Dolazak članova HDZ-a na Središnji odbor stranke u hotelskom naselju Solaris
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
16.03.2019.
u 11:13

Vruće turističke teme, minusi i spuštanja cijena, bile su nezaobilazne i prvog dana sajma turizma Place2Go u Zagrebu, koji je otvorio ministar Gari Cappelli

Vruće turističke teme, minusi i spuštanja cijena, bile su nezaobilazne i prvog dana sajma turizma Place2Go u Zagrebu, koji je otvorio ministar Gari Cappelli.

– O tome se ovih dana puno govori, a ja moram reći da nema straha za hrvatski turizam. Na današnji dan u zemlji imamo 12 posto više turista nego lani, a u noćenjima plus iznosi osam posto. Predsezona je dobra, dobre su najave i za posezonu tako da će izvansezona biti puno uspješnija nego lani. Sezona će i u cjelini biti dobra. Svjetska turistička organizacija predviđa za ovaj dio Mediterana rast turističkog prometa od tri posto prema lani i Hrvatska će se u uklopiti u takvu prognozu.

Nema mjesta strahu ako se eventualno i dogode neki minusi na našim tradicionalnim emitivnim tržištima, to će biti nadoknađeno iz nekih drugih zemalja poput Kine, SAD-a ili Koreje, recimo. Iz Kine nam je samo u protekle dvije godine broj gostiju porastao za čak 130 posto, a novi poticaj dolascima će svakako biti i skori susret premijera Kine i 16 europskih zemalja kojem ćemo biti domaćini – kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

Direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld posebno je, pak, pozdravila zemlju partnera sajma turizma Place2Go, Sjevernu Makedoniju, i najavila Festival svjetla: “Počinje u srijedu na Gornjem gradu, a uz Advent to je najvažniji zagrebački turistički proizvod.

>>Gari Cappelli

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
20:33 16.03.2019.

Možemo biti sretni ako ponovimo brojke od prošle godine. A kako imamo manje stanovnika i dosta se poduzeća zatvorilo, baš se pitam kako Marić misli skupiti čak 10 milijardi više od poreza nego prošle godine... A inače, što se tiče turizma i poreza, zapravo općenito poreza i troškova poslovanja, možmo uzeti Hrvatsku i još neku državu, npr. Austriju, jednu od zemalja s visokim porezima... I onda imamo činjenicu da hotel u Austriji s istim cijenama i prihodima odvaja za plaće nešto preko 40% prihoda, dok kod nas, taj dio je negdje 30%. Na kraju hotel u Austriji ima veći profit od hotela kod nas. Jednostavno je kod nas poslovanje skuplje, veći su parafiskalni nameti, veći je PDV i ostaje manja zarada u konačnici... Manja zarada znači i manje investicije, posljedica su i manje plaće, te će dovesti sigurno do pokušaja uštede na krivim stvarima, npr. na održavanju, hrani i sl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije