Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEREGENTI

Zagrebačka tvrtka daje 10 tisuća kuna onome tko im dovede dobrog radnika

Goran Kalanj i Dražen Nimčević
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
15.10.2018.
u 11:03

Plaće su većinom na razini tržišta ili više, a ove su godine pokrenuli i interni natječaj među zaposlenicima

Zagrebačka tvrtka Serengeti bavi se razvojem kompleksnih poduzetničkih poslovnih aplikacija, uglavnom za vodeće proizvodne kompanije u svijetu, od ponajvećeg proizvođača opreme za zavarivanje za kojeg programiraju robotsku ruku, do lidera u solarnoj industriji baterijama te glavnih aktera u sektoru logistike.

Početkom godine bilo je 60, a od ovog tjedna ima više od 100 radnika. Do kraja godine trebalo bi ih biti više od 120.  Goran Kalanj, osnivač i direktor Serengetija kaže kako je njihov idealan zaposlenik situirani odrasli zreli developer sa znatnim iskustvom koje može upotrijebiti u složenim projektima za klijenta. Kaže kako imaju ''istinsko poštovanje work/life balansa i razumijevanje za sve moguće životne i obiteljske situacije koje mogu nastati''.

– Svi se zaposlenici imaju priliku usavršavati na plaćenim edukacijama na tehnološkom, poslovnom i osobnom polju. Omogućujemo redovite zajedničke sportske i rekreativne aktivnosti te održavamo mjesečna opuštena druženja sa zanimljivim predavanjima – rekao je Kalanj za Poslovni dnevnik.

Plaće su većinom na razini tržišta ili više, a ove su godine pokrenuli i interni natječaj među zaposlenicima kako bi ih potaknuli da dovedu provjerene kadrove. Onaj tko preporuči dobrog i vrijednog developera dobit će do 10 tisuća kuna u gotovini.

– Ohrabreni pozitivnim prijamom kod zaposlenika odlučili smo s takvim konceptom izaći u javnost te ponuditi ovakav poticaj širem krugu ljudi, zapravo svima u Hrvatskoj koji poznaju kvalitetne programere. Ovom kampanjom proširili smo naš doseg te dopiremo tamo gdje uobičajenim kanalima oglašavanja poslova ne bismo mogli. Imali smo dosta prijava i iskristaliziralo se nekoliko pojedinaca koji su na taj način zaposleni – rekao je Kalanj za Poslovni dnevnik.

Ključne riječi

Komentara 12

KR
Krotila
11:18 15.10.2018.

gledajte da platite radnika,oni će sami doći

Avatar __MAX__
__MAX__
11:27 15.10.2018.

Ne ne ne trebate vi radnike. Vi trebate robote.

BI
binki
11:23 15.10.2018.

Dobri radnici otipli put Irske,njemačke.ostali samo hdz uhljebi koji mogu mogu biti jedino klozetfralje,a kod bandića se točno zna kaj mu žene rade da bi tam imale posao.kad je Bqnd7ć to rekao nijedna se nije pobunila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije