Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANA ZAŠTITA

Zaba u online plaćanja uvela provjeru biometrijom; otiskom prsta ili prepoznavanjem lica

Borna Filic/PIXSELL
24.11.2020.
u 11:55

Uvođenjem ove funkcionalnosti smanjuje se vjerojatnost zloupotrebe kartica, a klijenti prilikom plaćanja na internetu više neće morati prepisivati kodove s tokena na web stranicu i obrnuto.

Kako bi povećala sigurnost u korištenju kartica na internetu Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom "3D secure" biometrije. Ističu da je metoda tzv. biometrijske autentifikacije globalni standard sigurnosti koji klijentu omogućava pouzdano prepoznavanje, odnosno njegovu  autentifikaciju kao krajnjeg korisnika kartice. 

- Temelji se na povezivanju dvaju neovisnih elementa prepoznavanja; prvi element je biometrijsko prepoznavanje nekog obilježja, primjerice, otiska prsta ili lica, a drugi element je mobilni uređaj s instaliranim m-tokenom na kojem je aktivirana mogućnost biometrijske autentifikacije - pojašnjavaju u Zabi te dodaju da je usluga korištenja m-tokena kao i aktivacija biometrijske autentifikacije besplatna.

Uvođenjem ove funkcionalnosti smanjuje se vjerojatnost zloupotrebe kartica, a klijenti prilikom plaćanja na internetu više neće morati prepisivati kodove s tokena na web stranicu i obrnuto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije