Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Za zimske praznike umjesto baka-servisa – Leteće dadilje

A1 Hrvatska
Foto: Promo
1/3
13.01.2021.
u 09:37

Program Letećih dadilja pokrenut je u A1 Hrvatska prije godinu dana, kada je za djecu bila organizirana mala škola skijanja na Sljemenu

Kuda s djecom tijekom zimskih praznika kada roditelj moraju raditi, a djeca ne idu u školu, uvijek je bio izazov, a posebno u ovo doba pandemije kada baka-servis više mnogima nije realna opcija. Moramo čuvati zdravlje starijih i ograničiti njihov kontakt s unucima, a istovremeno djeca imaju sužen odabir zabavnih aktivnosti u kojima mogu provesti svoje vrijeme. No ne i ako pitate djecu zaposlenika tvrtke A1 Hrvatska. Ova se kompanija dosjetila kako i u doba pandemije olakšati roditeljima brigu za djecu i nastaviti provoditi aktivnosti prilagođene upravo njima. Tijekom prosinca i siječnja organiziraju digitalne radionice za djecu različitih dobnih skupina, uz koje su na dobitku i roditelji i djeca.

Program stjecanja digitalnih vještina

Program Letećih dadilja pokrenut je u A1 Hrvatska prije godinu dana, kada je za djecu bila organizirana mala škola skijanja na Sljemenu. Kako to ove godine zbog epidemioloških mjera nije moguće, najmlađi u okviru Letećih dadilja u razdoblju od 11. do 15. siječnja pohađaju online radionice. Djeca od 6 do 12 godina prolaza Brainobrain Abacus program i svladavaju vještinu računanja na abakusu, koja razvija mentalnu agilnost i sposobnost rješavanja problema i pronalaženja odgovora. Za one starije, od 12 do 16 godina, radionice su prilagođene njihovoj dobi, pa uče izrađivati računalne video igre uz pomoć trenera iz Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj koji djeluje u okviru Razvojne agencije Sisačko-moslovačke županije. Pomoću programa Unity i Blender izrađuju 3D objekte i inkorporiraju ih u svoje kreativne igre. I mlađi i stariji radionice pohađaju online, te kroz pet dana intenzivnog rada povećavaju svoje znanje i kapacitete, ujedinjujući zabavu i korisne vještine.

Luči Jagušt
Foto: Arena Hospitality Group

Program Brainobrain uspješno provodimo u Hrvatskoj već niz godina, a bazicni abakus program se nadogradjuje na metodu mentalne vizualizacije čime djeca stječu fantastične životne vještine kao što su koncentracija, brzina, točnost, fotografsko pamćenje, samopouzdanje. Online edukacija koja je trenutno u tijeku novi je izazov i za nas i za djecu, ali svi se jako puno zabavljamo. Najveći izazov u životu je kako postati bolja osoba, mi se iskreno trudimo da sagradimo kvalitetne i čvrste temlje djeci za sve životne izazove koji ih čekaju u budućnosti, rekla je Klaudia Ehmer Vorgić, direktorica BRAINOBRAIN programa Hrvatska.

Minecraft radionice i programiranje u prosincu

Trenutno aktualan program Letećih dadilja nije prva aktivnost takve vrste koju je A1 Hrvatska ove zime omogućila djeci svojih zaposlenika. Slične su radionice organizirane i u razdoblju između Božića i Nove godine kako bi se rasteretilo roditelje i omogućio im se zaslužen odmor tijekom blagdana. Djeca do šestog razreda osnovne škole pohađala su četverodnevne Minecraft radionice, dok su djeca do drugog razreda srednje učila programirati u Unityju i izrađivati vlastite računalne igre.

Tradicija brige za djecu u A1 Hrvatska

Leteće dadilje nastavak su brojnih aktivnosti koje kompanija provodi dulji niz godina da bi svojim zaposlenicima olakšala roditeljstvo. Sada već davne 2005. godine na svojem je kampusu otvorila korporativni vrtić kroz koji je prošlo više od 500 djece od jasličke do predškolske grupe, a u kojem im se nude i sadržaji poput plivanja, plesa i robotike. Jednom godišnje djeca na Kids dayu posjećuju radno mjesto svojih roditelja sudjelujući u nizu zajedničkih aktivnosti, a svako novorođeno dijete kompanija podržava s 10.000 kuna jednokratne novčane naknade roditelju. Ove je godine uveden i program Flexy baby koji roditeljima nakon rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog ili udomiteljskog dopusta omogućuje rad u prva tri mjeseca u skraćenom 6-satnom radnom vremenu te uz puni iznos plaće kao za osmosatno radno vrijeme.

Juraj Turčin
Foto: Arena Hospitality Group

„Dugogodišnju brigu o roditeljima te uvođenje njima prilagođenih inovativnih programa i aktivnosti provodimo od samih početaka kompanije, nastojeći otići korak dalje od prosječnog poslodavca i našim zaposlenicima pružiti sve ono što im je potrebno kako bi uspostavili dobru ravnotežu privatnog i poslovnog života. Svjesni smo da su roditeljima potrebne neke drugačije pogodnosti u odnosu na one koji još nisu preuzeli roditeljsku ulogu i upravo ih prema tome krojimo, osluškujući gdje je pojedinoj skupini zaposlenika potrebna posebna podrška. Pogodnosti koje nudimo su prepoznate i omiljene, zahvaljujući čemu se A1 Hrvatska pozicionirala kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, dobivši i MAMFORCE certifikat za izvrsnost u postizanju ravnoteže posla i obitelji.“ – izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija A1 Hrvatske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije