Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Za uspostavu sustava za kontrolu potpora seljacima 2 milijuna eura

žetva
Željko Pušec
18.06.2010.
u 16:02

Nositelj projekta je KING ICT, čime se prvi put jedna domaća tvrtka našla na čelu konzorcija za dobivanje pretpristupnih sredstava IPA-e.

Još je mnogo posla pred nama, no dragovoljno smo preuzeli obvezu prihvaćanja svih propisa i standarda EU, tako da mnogo očekujemo od ovoga projekta. Kazao je to danas državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić na predstavljanju projekta tehničke potpore uspostavi integriranog i kontrolnog sustava IACS, kojim će se odobravati, pratiti i kontrolirati plaćanja poljoprivrednicima posredstvom Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Na putu Hrvatske prema pristupanju EU prilagodbe u području poljoprivrednog sektora imaju vrlo značajnu ulogu. Stoga je cilj toga projekta u sklopu uspostave operativne Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koji EU financira s oko dva milijuna eura, jačanje pripreme hrvatske javne uprave i njezinih institucija kako bi se osiguralo provođenje zajedničke poljoprivredne politike, nakon što Hrvatska postane članica EU.

Nositelj projekta je KING ICT, čime se prvi put jedna domaća tvrtka našla na čelu konzorcija za dobivanje pretpristupnih sredstava IPA-e. U konzorciju su još, čulo se danas, češka Ekotoxa te slovenski Sinergise, s velikim iskustvom i referencama u pripremi takvih i sličnih projekata.

Europska unija dosad je dala pet milijuna eura pomoći u osposobljavanje i organizaciju Agencije za plaćanja, i tu još nije kraj, čulo se na predstavljanju.

Ministarstvo poljoprivrede značajni je korisnik sredstava EU pa je tako kroz 43 dosad potpisana ugovora realizirano 20 milijuna eura projekata kroz CARDS, PHARE i IPA-u, a u planu ih je još 20-ak u vrijednosti 20 milijuna eura.

Komentara 2

MA
matan91
22:39 18.06.2010.

U Ministarstvu poljoprivrede niti wc papir ne može mimo generala iz Kinga biti nabavljen, naravno 2x iznad tržišne cijene! Idemo dalje! Pluc

KU
kor_upcija
08:08 19.06.2010.

Naravno ništa bez generala i njegovih savjetnika za strateško komuniciranje Ratka Mačeka i Miroslava Kovačića. Al hajde valjda su ih USKOKovic načeli u Podravci pa će i njima lagano doći kraj. To šta taj trojac radi u Hrvatskom ITu je prestrašno ... zbog njihovih koruptivnih radnji uništena je kompletna HR IT industrija, a uspjeli su samo oni koji su 100% okrenuti izvozu i nemaju veze s HR. Trebalo bi dokraja istražiti i ugovor između Microsofta, King ICTa i e-Hrvatske zbog kojeg je pala cijela uprava MS Hrvatska. Ajde Borovec, nema više Mačekovih ljudi u MUP-u, pokrenite se ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije