Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sberbank

Za uredno vraćenih 100.000 kn klijent natrag dobiva 10.000

'23.01.2013., Zagreb - Predsjednica uprave Sberbank d.d.  Andrea Kovacz-Wohry. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
10.09.2013.
u 20:52

Otkad je u ruskom vlasništvu Sberbank ubrzano raste, a najavljuje inovacije i za tvrtke...

Kreditom za čiju urednu otplatu klijente nagrađuje povratom novca na račun Sberbank će sigurno unijeti pomutnju na tržištu kreditiranja. Banka je, naime, uvela kreditni model "cash back" u kojem na kraju svake godine dužniku koji je uredno plaćao rate na račun isplaćuju bonus.

Za kredite odobrene na pet godina otplate nagrada je pet posto iznosa kredita, na deset godina deset posto, a najviše 10.000 kuna.

Bez troškova obrade

Konkretno, klijent koji je podignuo 100.000 kuna kredita i vraća ga dinamikom u kojoj nema zastoja u otplati većih od jednog anuiteta na kraju svake godine otplate dobit će tisuću kuna, u konačnici 10 tisuća kuna. Usto su korisnike kredita oslobodili javnobilježničke naknade, plaćanja troškova obrade kredita, ali i plaćanja premija osiguranja rizika policama osiguranja.

– To je naš bonus, nagrada i zahvalnost klijentima dok su uredni, da im nešto i vratimo natrag, a ne samo uzmemo – poručila je predsjednica uprave Sberbanka Andrea Kovacs-Wöhry.

Plaća najmanje 2500 kn

Posrijedi je nenamjenski gotovinski kredit, do iznosa od najviše 15.000 eura, s kamatnom stopom od 8,49 posto za klijente banke i 8,99 posto za ostale. EKS je od 9,30 do 10,84 posto, a rok otplate do deset godina. Uvjet je za odobravanje kredita stalni radni odnos najmanje 12 mjeseci i primanja veća od 2500 kn. Postane li klijent neuredan, neće mu oduzeti prijašnje nagrade, no novih, logično, neće biti. Bez sumnje, ne odgovori li konkurencija adekvatno, Sberbank će joj nemilice preotimati klijente.

Da njihovi novi vlasnici misle ozbiljno, govore podaci o 10-postotnom rastu aktive od početka godine, 19-postotnom rastu kredita pravnim osobama, i to bez države, 25-postotnom rastu depozita građana te 42-postotnom rastu depozita poduzeća. Zapošljavaju, otvaraju nove poslovnice i, premda sljedeće dvije godine neće imati akvizicija na hrvatskom tržištu, ambicije su im velike.

– Tržišni udio po aktivi povećali smo u godinu dana sa 1,93 na 2,14 posto, no to je još daleko od onoga na što ciljamo. Ali, idemo "step by step" – otvorena je čelnica banke. Sljedeću inovaciju najavljuju uskoro za "SME" klijente – mala i srednja poduzeća, a pojačat će i suradnju s HBOR-om, s kojim će ubrzo potpisati ugovor.

>>Europarlament donosi pravila za rizične hipotekarne kredite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije