Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Google nedodirljivi prvi

YouTube bi mogao prestići Facebook po broju posjetitelja

Mark Zuckerberg
Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL
11.08.2018.
u 09:30

Facebookova je mjesečna posjećenost s 8,7 milijardi prije dvije godine pala na 4,7 milijardi posjeta u srpnju

Je li Facebook, najveća svjetska društvena mreža, na putu prema dolje. Sudeći prema posljednjim podacima, doista ne stoji dobro. Pretrpio je nikad veći pad dionica, ali i veliki gubitak korisnika. A novi podaci govore da bi Facebook mogao izgubiti i drugo mjesto na ljestvici najpopularnijih web stranica u SAD-u.

Na prvom je mjestu nedodirljivi Google, no Facebook je držao čvrsto drugo mjesto, ali je ono sada poljuljano velikim gubitkom broja posjeta u posljednje dvije godine.

Naime, s 8,7 milijardi mjesečnih posjeta prije dvije godine, sada je ta brojka gotovo prepolovljena i iznosi 4,7 milijardi mjesečnih posjeta.

Dok YouTube, koji je na trećem mjestu, sada grabi naprijed i neupitno je najposjećenije mjesto za plasiranje i pregledavanje videa, tvrde analitičari SimilarWeba, i ima 4,5 milijardi mjesečnih posjeta.

Premda postoje svi znakovi stagnacije kada se radi o Facebooku, primjerice broj korisnika je 241 milijun u Sjevernoj Americi, mali je gubitak korisnika u Europi, Facebook kao skup platformi stoji i dalje izuzetno dobro i raste. Jer, tvrde analitičari, ne smije ih se gledati odvojeno od ostalog portfelja.

Ukupno zbrojeno, kada se uzmu u obzir chat servis WhatsApp, društvena mreža za dijeljenje fotografija Instagram i chat aplikacija Messenger, broj korisnika popeo se na 2,5 milijardi i korištenje neprestano raste.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije