Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAJANJE RESURSA

Wiener osiguranje VIG pripaja Erste osiguranje VIG

novac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.12.2017.
u 11:02

Proširenje poslovanja banko osiguranja jedan je od strateških ciljeva Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group (VIG) odlučio je Wiener osiguranju VIG pripojiti Erste osiguranje VIG, a pripajanje je u planu krajem travnja 2018. godine, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, priopćilo je u ponedjeljak Wiener osiguranje.

"Spajanje resursa i stručnosti oba društva donijet će velike pogodnosti za klijente, banku i osiguratelja", izjavila je predsjednica Uprave Vienna Insurance Groupa Elisabeth Stadler.

Kroz obje kompanije kćeri, VIG zauzima četvrto mjesto na tržištu osiguranja u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 8,5 posto dok je srednjoročni cilj VIG-a na hrvatskom tržištu zauzeti tržišni udio od minimalno 10 posto, kaže se u priopćenju.

U prva tri tromjesečja 2017. godine, Wiener osiguranje i Erste osiguranje imale su zbrojeno premiju od oko 585,8 milijuna kuna i ukupnu dobit od oko 44,3 milijuna kuna, dok je kombinirana kvota iznosila 99,3 posto, dodaje se.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group započelo je s radom u Hrvatskoj u rujnu 1999., a današnje Wiener osiguranje nastalo je partnerskim spajanjem društava Kvarner VIG i Helios VIG.

Erste osiguranje Vienna Insurance Group osnovano je 1. srpnja 2005. godine kao društvo orijentirano isključivo na prodaju polica u banci i to putem poslovnica Erste&Steiermärkische Bank.

Vienna Insurance Group čini oko 50 društava u 25 država.

>> Što će se promijeniti uvođenje eura i hoće ki sve poskupjeti

novac
1/10

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije