Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dionice

Warren Buffett dobio željeno pojeftinjenje Applea

Warren Buffet
Foto: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL
04.01.2019.
u 14:51

Apple je upozorio ulagače da su prihodi u zadnjem tromjesečju iznosili oko 84 milijarde dolara, manje nego što su procjenjivali.

Objavom upozorenja o padu prihoda i posljedičnim padom cijena dionice Applea ispunila se želja investitora Warrena Buffetta, značajnog dioničara te tehnološke kompanije.

Jedan od najpoznatijih svjetskih ulagača u dionice Buffett posljednjih je godina počeo kupovati udjele u Appleu, ali je često govorio kako se “prekasno ukrcao” i kako bi volio da je cijena niža. Zanimljivo je da Warren Buffett smatra Apple kompanijom iz sektora široke potrošnje, a ne tehnologije, zbog statusa iPhonea među korisnicima kao simbola uspjeha.

Warren Buffet
1/3

Apple je prekjučer upozorio ulagače da će njegovi prihodi u posljednjem tromjesečju 2018. godine iznositi oko 84 milijarde dolara, manje nego što je procjenjivao, jer je potražnja za iPhoneom bila slabija od planirane, posebice u Kini.

Nova procjena značila bi da su prihodi pali za pet posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. Bio bi to prvi pad prihoda na godišnjoj razini od 2016. godine.

Nakon tog upozorenja, u srijedu je u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta cijena dionice tog tehnološkog diva pala gotovo osam posto.

Vrijednost udjela u Appleu koji drži Buffettova kompanija Berkshire Hathaway stoga se smanjila za tri milijarde dolara. Iako je tržišna kapitalizacija Applea pala s ljetošnjih 1,1 bilijuna dolara na manje od 700 milijardi dolara, i dalje je jedna od najvrednijih kompanija.

Ipak, Amazon.com i Microsoft probili su se ispred Applea na vrh liste najvećih američkih kompanija po tržišnoj vrijednosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije