Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burze

Wall Street oprezan u iščekivanju kvartalnih rezultata kompanija

burza, NY
Pixell
13.07.2010.
u 09:36

Dow Jones indeks ojačao je 0,18 posto, na 10.216 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,07 posto, na 1.078 bodova, a Nasdaq indeks 0,09 posto, na 2.198 bodova.

Na Wall Streetu jučer se trgovalo vrlo oprezno, jer ulagači žele vidjeti hoće li kvartalni poslovni rezultati kompanija podržati prošlotjedni skok cijena dionica za više od pet posto, što je njihov najveći tjedni rast u godinu dana. Zbog toga je obujam trgovanja bio među mršavijima u ovoj godini. Vlasnika je jučer na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu zamijenilo samo oko 6,3 milijarde dionica, dok je lani dnevni prosjek iznosio 9,65 milijardi.

 - Zarade kompanija bit će test može li se uspon cijena dionica, započet prošloga tjedna, održati - kaže Scott Marcouiller, strateg u tvrtki Wells Fargo Advisors. A sezona poslovnih rezultata počela je nakon zatvaranja Wall Streeta izvješćem Alcoe. Najveći američki proizvođač aluminija ugodno je iznenadio, ostvarivši u drugom tromjesečju dobit, uz rast prihoda za 22 posto. Uoči objave rezultata, cijena dionice Alcoe oslabjela je 0,6 posto, no nakon izvješća skočila je za 3,9 posto.

 Dow Jones indeks ojačao je 0,18 posto, na 10.216 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,07 posto, na 1.078 bodova, a Nasdaq indeks 0,09 posto, na 2.198 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije