Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američko tržište

Wall Street: Banke najveći gubitnici, indeksi u minusu

stocks
Arhiva Vl-a
08.09.2010.
u 08:43

Dolazak Marka Hurda u Oracle katapultirao je dionice tehnološkog diva 5,9 posto, čime su te dionice bile najveći dobitnici u sastavu S&P 500 i Nasdaqa.

Američki su indeksi jučer spustili vrijednosti, a pad su predvodile dionice banaka, prenosi SEEbiz. Dow Jones oslabio je 1,03 posto, na 10.340,69 bodova, S&P 500 se spustio 1,15 posto, na 1.091,84 bodova, dok je Nasdaq spušten 1,11 posto, na 2.208,89 bodova. Najveći gubitnici u sastavu Dow Jonesa bili su AmericanExpress koji je potonuo 4,1 posto te AIG koji je spušten 3,1 posto. CBOE indeks volatilnosti porastao je više od 11 posto, na iznad 23 boda.

Financijske, energetske i dionice okrenute potrošačima bile su najveći gubitnici. Banke su najviše gubile, a razlog tome je već više puta spomenuti tekst u Wall Street Jounralu o manjkavostima nedavnog stres testa. Citigroup je srezan 2,1 posto, JPMorgan se spustio 2,3 posto dok je najviše izgubio Wells Fargo koji je potonuo 3,6 posto. Informacija kako će Bob Diamond postati novi glavni operativac banke srezala je dionice Barclaysa 5,7 posto. S druge strane, informacija kako će glavni operativac HSBC-a Stephen Green postati britanski ministar trgovine i investicija spustila je dionice HSBC-a 0,2 posto.

Rudarske kompanije bile su pod pritiskom zbog informacija kako su kineske vlasti zatvorile dio čeličana zbog štednje energije. Cliff Natural Resources spušten je 0,5 posto, dok je Cameco srezan 1,7 posto. No, neke su čeličane bile i u plusu poput US Steela koji je uzletio 4,6 posto ili Nucora koji je skočio 1,8 posto.

Dolazak Marka Hurda u Oracle katapultirao je dionice tehnološkog diva 5,9 posto, čime su te dionice bile najveći dobitnici u sastavu S&P 500 i Nasdaqa. Hewlett-Packard je, pak, podnio tužbu protiv Hurda no njegove su dionice spuštene 1 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije