Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

VW prodajom dionica planira prikupiti više od 10 milijardi eura

Volkswagen
AFP
16.10.2009.
u 11:58

Prodaja, kojom bi grupacija sa sjedištem u Wolfsburgu mogla prikupiti oko 10,5 milijardi eura, trebala bi početi u prvoj polovici sljedeće godine.

Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen planira od svojih dioničara zatražiti dopuštenje za prikupljanje svježeg kapitala prodajom dionica kako bi lakše financirao preuzimanje odjela Porschea.

VW će od ulagača na izvanrednoj skupštini 3. prosinca tražiti odobrenje za prodaju 135 milijuna povlaštenih dionica bez prava glasa, prenosi Bloomberg. Prodaja, kojom bi grupacija sa sjedištem u Wolfsburgu mogla prikupiti oko 10,5 milijardi eura, trebala bi početi u prvoj polovici sljedeće godine.

Podsjetimo, VW je u kolovozu dogovorio kupnju 42 posto Porscheova odjela za proizvodnju vozila za što će platiti 3,3 milijarde eura. Prema tom planu, VW bi do 2011. trebao provesti punu integraciju s Porscheom.

Opširnije na Poslovni.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije