Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOBRI POKAZATELJI'

Vučković: Izvoz raste brže nego uvoz

Uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH  Marija Vučković dala izjavu za medije
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
15.09.2021.
u 15:38

Navela je i da su Ministarstvo i Vlada u proteklih godinu dana značajno pomogli domaćim poljoprivrednicima nizom mjera, suglasila se kako su, s obzirom na rast cijena, pogođeni svi, a posebno svinjogojstvo i mljekarstvo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila se u srijedu u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' dobrim pokazateljima domaćeg izvoza koji raste brže nego uvoz.

Po posljednjim podacima DZS-a, nastavio se rast izvoza hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda po stopi koja je brža nego što je rast uvoza, rekla je ministrica odgovarajući nezavisnoj zastupnici Marijani Petir što Vlada poduzima da stabilizira cijene hrane, poveća otkup domaćih proizvoda, smanji uvoz.  

Navela je i da su Ministarstvo i Vlada u proteklih godinu dana značajno pomogli domaćim poljoprivrednicima nizom mjera, suglasila se kako su, s obzirom na rast cijena, pogođeni svi, a posebno svinjogojstvo i mljekarstvo.

Ministar financija Zdravko Marić poručio je pak kako tema prešutnih minusa iziskuje brzo, ali ne i brzopleto rješenje. U koracima koje ćemo poduzeti, prvo i osnovno je vratiti kao dominantno - dopušteno prekoračenje, ali i voditi brigu da ne dođe do situacije da građani zapadnu u još veće teškoće s vraćanjem ovih prešutnih minusa ili prekoračenja, odgovorio je ministar Dariu Zurovcu (Fokus) koji je aktualizirao tu temu.

Veteranski centar u Šibeniku za korisnike u 2022.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da će se izgradnjom četiri veteranska centra u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku, ukupne vrijednosti 339 milijuna kuna od kojih je 85 posto financirano iz europskog Fonda za regionalni razvoj, stvoriti smještani kapaciteti za oko 12 tisuća korisnika godišnje.

Ministarstvo po prvi put koristi sredstva iz fondova EU u stvaranju preduvjeta pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, odgovorio je Marijani Balić (HDZ), navodeći da je od četiri centra završena izgradnja onog u Šibeniku i to gotovo šest mjeseci prije roka, a centar će u 2022. biti spreman za prijam korisnika.

Vlada u roku nije odgovorila na 41 zastupničko pitanje

Na koncu 'aktualnog prijepodneva', kojim je otvoreno redovno saborsko jesensko zasjedanje, predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je da je u aktualnom mandatu Vladi postavljeno ukupno 439 zastupničkih pitanja, a odgovoreno na njih 386.

Vlada, odnosno pojedini njeni članovi, još nisu u propisanom roku dostavili odgovore na 41 pitanje te ih molim da to učine, rekao je.

 

>> VIDEO Dombrovskis: Hrvatska vlada pokazala ambiciozne ciljeve za ulazak u Eurozonu

Komentara 3

DU
Deleted user
16:16 15.09.2021.

Naravno da nije tako situacija je puno gora nego što se prikazuje i uljepšava jer da je tako po našim selima svi bi vozili nove traktore i sela nebi bila pusta

GO
golden1
18:12 16.09.2021.

Sigurno raste izvoz pšenice a poslije ćemo uvoziti smrznute pekarske proizvode… Ista situacija s drvnom masom - izvoze se daske, a poslije od piljevine uvozimo iverice prerađene u namještaj … Gdje nam je pamet i nekakva strategija u gospodarenju? Nažalostst 30 godina ista priča…

Avatar kumic
kumic
17:58 15.09.2021.

Kaj lažeš gle kak ti je nos narasel,to moreš iti v bosnu pripovedat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije