Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak na burzu

Vrijednost Facebooka nakon IPO-a između 85 i 95 milijardi dolara

'facebook.2'
''
Autori: Luka Capar, ba/VLM
04.05.2012.
u 07:57

Facebook je osnovan 2004. godine i trenutno ima oko 900 milijuna korisnika diljem svijeta

Inicijalnom javnom ponudom (IPO), vrijednost Facebooka biti će između 85 i 95 milijardi dolara, piše BBC, s obzirom na određenu cijenu dionica između 28 i 35 dolara. IPO Facebooka koji bi trebao započeti 18. svibnja izlistavanjem na Nasdaqu burze na Wall Streetu, biti će izgleda najveći IPO neke internetske tvrtke u povijesti.

Zasad je na prvom mjestu Google s inicijalnom javnom ponudom od 23 milijarde dolara 2004. godine.

Megapopularna društvena mreža koja ima 900 milijuna korisnika diljem svijeta prošle je godine ostvarila profit od 1 milijarde dolara. No, prošlog je tjedna Facebook izvijestio kako su prvi put u dvije godine imali pad prihoda između kvartala. Postoje zabrinutosti da bi ova prodaja dionica dugoročno mogla ograničiti rast tvrtke, no u Facebooku kažu kako će mnogo ulagati u tržište mobilnih uređaja koje, prema njima, ima velik potencijal za rast. U tu se strategiju svakako uklapa kupnja popularne aplikacije Instagram za milijardu dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lutomirski
08:35 04.05.2012.

koga to interesira, dajte vi nama radna mjesta i 4-5 tisuca Kuna place pa onda mozete nam takve kosti podbacivati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije