Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM SURE

Von der Leyen: Ne otpuštajte radnike, Hrvatskoj dostupno 500 milijuna eura

FILE PHOTO: European Commission President Ursula von der Leyen and European commissioners Schinas and Johansson brief the press after the college of EU commissioners
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.11.2020.
u 08:30

Von der Leyen je naglasila da je ovo mjera koja će zaštititi tvrtke i radnike tijekom pandemije, dok se ekonomija ne oporavi.

Imam dobre vijesti za Hrvatsku. Od sutra će Hrvatskoj biti dostupno 500 mil. eura iz programa SURE. To su osobito dobre vijesti za zaposlene i tvrtke jer im programom SURE poručujemo: ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti dio njihovih plaća čak i ako ne rade dovoljno - izjavila je jučer u Dnevniku HRT-a Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

- Ne zadržite li radnike i njihovo znanje i vještine, nećete moći preuzeti nove narudžbe kada se oporavite - dodala je Von der Leyen te naglasila da je ovo mjera koja će zaštititi tvrtke i radnike tijekom pandemije, dok se ekonomija ne oporavi.

Rekla je i kako će druga tranša Hrvatskoj biti isplaćena kasnije, ukupno 1 milijarda eura iz SURE programa. Smatra da gospodarstvu treba puno više od SURE programa pa je Komisija predložila program za oporavak 'Sljedeća generacija EU-a' iz kojeg će Hrvatskoj na raspolaganju biti šest milijardi eura.

- Želimo to zajednički investirati u modernizaciju, u 'novi zeleni dogovor' kako bi naše jedinstveno tržište postalo jače - rekla je Von der Leyen.

Komentara 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:37 17.11.2020.

Von der Leyen: Otpuštajte radnike kako bi oni mogli naći materialno i duhovno spašenje u Irskoj i Njemačkoj, Hrvatskoj dostupno 500 milijuna eura koje če uz Boga I domoljublje završiti na bankovnim racunima balkanske avantgarde poštenja iz 200. bogatih familija.

DU
Deleted user
09:08 17.11.2020.

Mi cemo odmah donjeti zakon da svi koji su otpuštali radnike imaju pravo na nadoknadu u punom iznosu za sve otpustene radnike kao da su radili,radnike koji jos rade placat cemo iz tog fonda naravno novac ide na racun poslodavca ,koji ga nije duzan prosljediti.cim mjere prestanu poslodavac otpusta sve radnike i zaposljava nove naravno uz 100% poticaj.., naravno nije duzan prosljediti novac zaposleniku,.svi koji se nisu pridrzavali takvog modela uskratiti sve potpore i najostrije kazniti jer podrivaju same temelje drzave i modela privrede.

AD
adler77
10:04 17.11.2020.

Nama trebaju milijarde sta je 500mil.eura za naše profesionalce.....da je 500mijijardi i to bi bilo upuitno...necemo tu sicu😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije