Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spajanje

Volkswagen će za 4,46 milijardi eura preuzeti ostatak Porschea

porsche
AFP
05.07.2012.
u 09:01

Volkswagen u vlasništvu ima 49,9 posto dionica Porschea, a potpuno preuzimanje dogodit će se početkom idućeg mjeseca

Za 4,46 milijardi eura Volkswagen će kupiti 50,1 posto dionica Porschea te na taj način u potpunosti preuzeti ovu automobilsku kompaniju, piše BBC.

Porsche i Volkswagen odlučili su se spojiti još 2009. godine i spajanje je trebalo biti gotovo do 2011. godine, no nije zbog pravnih razloga. Time žele smanjiti potrošnju i povećati zaradu VW-a.

– Ubrzana integracija omogućit će nam da počnemo razvijati zajedničku strategiju za Porsche kako bi poboljšao svoje poslovanje – rekao je Hans Dieter Poetsch, financijski direktor Volkswagena.

Inače, Volkswagen u vlasništvu ima 49,9 posto dionica Porschea, a potpuno preuzimanje dogodit će se početkom idućeg mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:29 07.07.2012.

nije ostatak porsea vec ravno 51% i nece ici pod patronat vw jer bi morali platit 1,15 milijardi eura poreza vec ce porse biti samostalan, na koncu ve porse ne pripada lijevom djepu vec desnom od istih hlaca, gdje je tu razlika, davao ti lovu lijevom ili desnom rukom, precjednik NO u VW je ferdinand pih-sa najvise akcija pojedinacno od svih na svijetu a kod porsea pravo glasa su imali samo ferdinand pih i njegov necak porsche-sve je ostalo u familiji, uz put oorsche je sa svoja 100.000 prodanih porschea zaradio vise nego vw sa svojih 7 milijuna prodanih auta-zaspekulirao se je i pih i porse ali buduci da je i vw njihov nista nisu krivo uradili, osim kaj nad porseom visi damaklov mac tezak 1.5 milijardu eura, za koliko ga tuze akcioneri radi "ludug" tjeranja akcija na gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije