Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedski interes

Vojvođanski kralj mesnica kupuje Moralićeve zadruge

meso
Poslovni dnevnik
18.07.2013.
u 20:49

Srbijanski kralj mesa i jedan od najvećih poduzetnika u Srbiji Petar Matijević pred kupnjom je dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj.

Srpski poduzetnik Petar Matijević, inače izbjeglica iz Hrvatske, koji ima razgranat posao u mesnoj industriji u Vojvodini, namjerava kupiti dva poljoprivredna poduzeća iz Vukovarsko-srijemske županije - ono u Starim Jankovcima kod Vinkovaca i u Negoslavcima kod Vukovara, a oba posjeduju 1500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Sigurna akvizicija

Tu je vijest objavio novosadski Dnevnik, koji doznaje kako Matijević pregovore vodi s većinskim vlasnikom zadruga Stari Jankovci i Negoslavci, poduzetnikom Enverom Moralićem, “koji u Hrvatskoj slovi za jednog od najjačih igrača u agrobiznisu, velikog zaljubljenika u vino i vinograde, ali i jednog od najbogatijih europskih poslovnih ljudi”.

–Pregovaramo vrlo ozbiljno i ukoliko ne bude nekakvih problema pravne prirode, sigurno ćemo kupiti - izjavio je Matijević agenciji Tanjug i dodao kako financijska strana posla nije sporna jer “cijena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj nije veća nego u Srbiji”. No, Enver Moralić kaže kako je i on čuo te priče, ali nije ništa dogovoreno.

–Svašta se priča i svi bi nešto kupovali jeftino, ali još nismo pregovarali. Mi nismo na rasprodaju, ali kada bi netko ponudio dobru cijenu, razmislili bismo. I mi bismo htjeli kupiti nešto u Srbiji, sve se može kupiti i prodati jer granice su otvorene - zagonetno kaže naš poduzetnik.

Partner za šećeranu

Damir Pejaković, koordinator za ove dvije poljprivredne zadruge, za koje kaže da jako dobro posluju, podsjeća da je PZ Jankovci prije tri godine kupila u Republici Srpskoj šećeranu koja stoji zbog problema s vlastima.

–Dobro bi nam došao partner iz Srbije kako bi nam pomogao oko šećerane u koju smo uložili sedam milijuna eura, a nije u funkciji. No, zadruga se ne može kupiti nego netko može samo postati zadrugar, možda i većinski, ali sveto je pravilo u biznicu da se sve može prodati i kupiti - rekao je Pejaković.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije